fbpx
Сьогодні
22:27 17 Лис 2023

Виїзд студентів за кордон: Зеленський доручив опрацювати питання

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Міністерство освіти має знайти рішення для виїзду студентів за кордон за програмами академічної мобільності.

Про це повідомили Офіс президента й міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Сьогодні, 17 листопада, з нагоди Дня студента Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі студентами та викладачами Маріупольського державного університету, який у квітні 2022 року відновив роботу на базі Київського національного університету будівництва і архітектури в столиці.Питання про виїзд за кордон для навчання президентові поставили студенти Маріупольського державного університету.

Питання про виїзд за кордон для навчання президентові поставили студенти Маріупольського державного університету.

Глава держави у відповідь наголосив, що у питанні виїзду за кордон необхідно уникнути чинники, які можуть створити психологічну напругу між військовими на фронті та цивільними. Тому в цьому питанні потрібне справедливе рішення.

"Окремі програми, за якими люди немобілізаційного віку, вчені для розвитку чи отримання знань, необхідних Україні… Я вважаю, що Міністерство (освіти та науки – ред.) має опрацювати і дати вам можливість принести ці знання в Україну", – підкреслив Зеленський.

Своєю чергою міністр освіти Оксен Лісовий вже зазначив, що його відомство розпочне пошук вирішення проблеми виїзду за кордон студентів немобілізаційного віку.

Оксен Лісовий повідомив, що Міністерство освіти отримало від президента доручення з цього питання.

«Також за дорученням президента вивчаємо можливість підвищення академічних стипендій найкращим студентам і шукаємо розв'язання проблеми виїзду за кордон студентів немобілізаційного віку в межах академічної мобільності», — сказав він.

Нагадаємо, граничний вік призову українців на військову службу зараз становить від 27 до 60 років. При цьому студенти в Україні одержують відстрочку від мобілізації.

У березні 2022 року в Україні дозволили продовжити навчання тим студентам, які вже навчалися до 24 лютого за кордоном. Проте згодом з'явилося багато спекуляцій з масової підробки документів нібито про навчання в іноземних ВНЗ. Лише протягом липня-серпня, за словами речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка, виявили приблизно 600 таких документів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: