fbpx
Сьогодні
Відео 22:56 18 Лис 2023

Посилюємо тиск на тих, хто допомагає російському терору, – Зеленський

Фото: Офіс Президента

Посилюємо тиск на тих, хто допомагає російському терору, і жодного звʼязку цих людей з Україною не залишимо. Майже 40 російських юридичних осіб і понад 100 фізичних осіб потрапили під санкції РНБО.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, повідомляє Рубрика.

Зеленський повідомив, що введено в дію кілька рішень РНБО щодо санкцій. Майже 40 російських юридичних осіб і понад 100 фізичних осіб. Зокрема, ті, хто причетний до викрадення й депортації українських дітей з окупованої території. А також особи, які в різний спосіб допомагають російському терору проти України. Посилюємо тиск нашої держави на них. Кожен із них повинен відповідати за те, що наробив, і жодного звʼязку цих людей з Україною ми не залишимо.

"Я хочу відзначити країни, які цього тижня оголосили про нову допомогу нашій державі. Німеччина, Фінляндія, Литва – дякую за нові оборонні пакети. Естонія – протягом наступних років буде збільшувати безпекові інвестиції у виробництво боєприпасів. І це важливо. Норвегія та Британія – є рішення про нові гуманітарні пакети для України й українців. Дякую. І вже готуємо нові кроки – безпекові кроки – наступних тижнів. Зокрема, це стосується посилення ППО", – зазначив Президент.

Також він наголосив, що за минулу ніч у нашому небі були знищені майже 30 «шахедів». Зеленський висловив вдячність всім воїнам мобільних вогневих груп, авіації наших Повітряних сил і зенітним ракетним військам.

"Ваша влучність, хлопці, – це буквально життя для України. Що ближче до зими, то більше буде російських намагань зробити удари потужнішими. Усім нам в Україні важливо бути ефективними на сто відсотків. Попри всі складнощі. Попри всю втому. Попри будь-які намагання послабити Україну. Повага і слава всім, хто бʼється заради держави, усім, хто допомагає та працює, щоб Україна могла захищати й захистити незалежність. Це залежить від кожного, від кожної, хто стійкий. Від усіх, хто ефективний. Від кожного й кожної, хто може додати та додає Україні сили й перспектив. Будь ласка, використовуйте кожну можливість, щоб посилити державу", – підсумував Зеленський.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: