fbpx
Сьогодні
10:52 15 Лис 2023

У столичному озері Алмазне зафіксували вимирання риби: що відомо

У Деснянському районі Києва в озері Алмазне комунальне підприємство "Плесо" зафіксувало вимирання риби.

Про це пише Рубрика, посилаючись на КМДА.

Після виявлення факту КП "Плесо" звернулося до Державної екологічної інспекції із проханням з'ясувати обставини надзвичайної події та провести лабораторні дослідження тіл мертвої риби на виявлення небезпечних інфекційних захворювань.

Орім того, лабораторія комунального підприємства оперативно провела відбір проб води із озера, за результатами яких виявлено наявність нафтопродуктів у водоймі.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @pleso.ua

Комунальне підприємство також здійснило заходи з ліквідації її наслідків.

Додатково інспектори КП "Плесо" обстежили водойми на наявність труб, виведених у водойму. За результатами виявили та перекрили трубу, балансоутримувач котрої не встановлений.

Також, було виявлено трубу, в доступі до якої працівникам комунального підприємства було відмовлено невстановленими особами. За цим фактом, а також з метою з'ясування повних обставин масового вимирання риби КП "Плесо" звернулося до Державної екологічної інспекції.

Тепер Держспоживслужба Києва має провести власні досліди щодо наявності інфекційних захворювань у водоймі.

Нагадаємо, що в Україні розпочали впроваджувати експериментальний проєкт щодо промислового рибальства в електронній формі.

Довідка

Алмазне озеро – найбільше озеро Києва з площею 1,65 квадратних км. Це озеро штучного походження в Деснянському районі, яке виникло в 80-х. До виникнення озера на його місці видобували торф.

Як писала Рубрика, у Києві також відбулася екологічна катастрофа: повністю висохло озеро Синє, яке розташоване в районі Виноградара, попри те, що раніше оголошували про плани порятунку водойми.

У квітні цього року київські активісти забили на сполох через те, що озеро Синє, яке знаходиться у Подільському районі, останнім часом активно зменшується. На сайті Київської міської ради тоді з'явилася петиція.

Начальник департаменту захисту довкілля Олександр Возний говорив, що у середині вересня буде виконавець робіт, який почне реалізацію проєкту з відновлення.

Однак, за інформацією того ж самого відомства, кошти для КП "Плесо" на розчищення, ревіталізацію, дослідження інших озер Києва 2023 року не передбачені. Також не виділяли на це кошти і 2021-2022 рр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: