fbpx
Сьогодні
14:11 08 Тра 2023

У Києві до кінця року озеро Синє планують розчистити й провести на території благоустрій

До кінця року озеро Синє в Подільському районі Києва планують розчистити й провести на території благоустрій.

Про це повідомляють на сайті Київської міської ради.

"За останні 40 років, від початку будівництва на його берегах, легендарне озеро Синє дуже сильно обміліло. Його площа суттєво зменшилася, з'єднувальна протока пересохла, і по суті утворилося два окремих озера, рівень води в яких постійно падає", – начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА зазначив Олександр Возний.

Унікальну водойму хочуть врятувати від обміління, зумовлене будівництвом житлового масиву й автодоріг на берегах і поблизу озера.

Також його планують розчистити на глибину до пʼяти метрів, щоби розкрити ґрунтові джерела. Це має допомогти наповнити озеро водою й покращити загальний екологічний стан водойми.

Зауважимо, що 24 квітня кияни створили петицію із закликом врятувати озеро Синє в Подільському районі. Воно є єдиним у місті озером льодовикового періоду.

Довідка

Синє озеро – безстічне озеро на південній околиці Пуща-Водицького лісу, на західній околиці житлового масиву Виноградар. Воно є найбільшим з вододільних озер Києва. Озеро розташоване на плоскій рівнині між долинами річок Дніпро та Ірпінь.

Рубрика:
Екологія Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: