fbpx
Сьогодні
12:26 15 Лис 2023

Рішення для дітей з інвалідністю: United by sport відкриває запис на безкоштовні інклюзивні тренування

Громадська організація "Об'єднані спортом" відкрила попередній запис для набору дітей з ментальною інвалідністю та особливими освітніми потребами до нових спортивних інклюзивних секцій у місті Києві.

 Як пише Рубрика, про це повідомили в United by Sport.

 У чому проблема?

Фізична активність та спорт – невіддільна складова для розвитку дитини, підтримки ментального та фізичного здоровʼя. Однак діти з інвалідністю та особливими освітніми потребами в Україні наразі не охоплені фізичною активністю у максимальній кількості.

Усе через нестачу спортивних сервісів для дітей, брак поінформованості батьків та толерантності суспільства. Крім цього, існує потреба у фахівцях, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами у спорті.

 Яке рішення?

Громадська організація "Об'єднані спортом" відкрила попередній запис для набору дітей з інвалідністю до нових спортивних інклюзивних секцій у місті Києві, присвячений до Всесвітнього дня дитини. Щороку його святкують 20 листопада.

Тепер, завдяки цій ініціативі, ще більше дітей зможуть цікаво та корисно проводити спортивне дозвілля, а з тренуваннями допоможуть фахівці з унікальними інклюзивними підходами до навчання для ефективної роботи з юними спортсменами.

 Як це працює?

Регулярні тренування проходитимуть у Києві на базі Спеціалізованої школи №216 Оболонського району м. Києва разом із Громадською організацією "Обʼєднанні спортом" у рамках комплексної програми підтримки дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами через спорт.

 "За перші півтора року повномасштабного вторгнення кількість українців з інвалідністю зросла на 300 тисяч. Їм потрібна якісна та професійна допомога. Тоді як спорт позитивно впливає як на фізичне, так і на ментальне здоров'я. Завдяки йому діти з особливостями фізичного та ментального розвитку не тільки розвиваються фізично, але й знаходять друзів та підтримку у складні часи",
розповідають організатори.

 Тренування відбуватимуться щонеділі на базі однієї з загальноосвітніх шкіл та буде проводити їх заслужений вчитель фізичного виховання, директор загальноосвітньої школи спеціалізованої школи №216 Оболонського району Києва – Дмитро Лазебний.

 Участь для дітей є безкоштовною, але кількість місць обмежена. Запрошуємо батьків заповнити анкету для участі.

 Набір відкритий у дві групи:

  • молодша – діти до 10 років;
  • старша група – діти від 10 років.

 Програма інклюзивних тренувань:

 Програма фізичного та психологічного розвитку та підтримки дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами за допомогою спорту та фізичної активності.

 Мета – надати дітям з інвалідністю доступ до інклюзивних тренувань, позитивно вплинути на їхнє фізичне та ментальне здоров'я, соціалізувати дітей та створити безбар'єрні спортивні сервіси.

Нагадаємо, у Кривому Розі на базі освітньо-культурного простору Гончаренко центр запустили серію інклюзивних майстер-класів з гончарства для дітей із синдромом Дауна. Це терапевтичні заходи, які допомагають відвідувачам соціалізуватися та розкрити творчий потенціал.

Також повідомлялось, що 310 вихованців комунальної установи "Тростянецький селищний інклюзивно-ресурсний центр" отримають нові освітні послуги.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: