fbpx
Сьогодні
13:09 13 Лис 2023

На лівобережжі Херсонщини не фіксується "перегрупування" російських окупантів, - ЦНС

Фото: З відкритих джерел

Повідомлення російських пропагандистів про нібито "перегрупування" окупаційного контингенту на лівобережжі Херсонської області може бути частиною ІПСО противника.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС), пише Рубрика.

Сьогодні вранці росЗМІ з посиланням на заяви Міноборони рф поширили повідомлення про рішення відомства провести перегрупування військ "Дніпро" зі складу окупаційного контингенту на Херсонщині.

Їх нібито зібралися відводити подалі на схід від Дніпра виходячи з "оцінки ситуації, що склалася".

Так, у Шойгу пояснювали подібні "маневри" планами звільнити частину сил, які "задіяні для наступу на інших напрямках".

Серед тих, хто оприлюднив новину про "перегрупування", були пропагандистські "РИА Новости" і ТАСС. 

При цьому трохи пізніше таку заяву в РФ про "перегрупування" цих на окупованих районах Херсонської області було "анульовано".

Зазначається, що метою таких "вкидів" про вихід російських військ з тимчасово окупованих територій Херсонської області є спробою відволікти Сили оборони України.

"Наразі, за інформацією місцевих, жодних відповідних рухів військ ворога не зафіксовано. Відтак можемо констатувати, що наразі відбувається інформаційна операція проти України", – вказують у Центрі.

При цьому в ЦНС наголошують, що відхід російських військ із цього регіону – справа часу, і тому "за фактом ми маємо лише передчасний реліз".

Що відбувається на лівобережжі Херсонської області

Раніше аналітики ISW повідомляли, що українські війська дещо просунулися та відтіснили окупантів на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

У мережі зазначали, що ЗСУ висадилися на лівобережжі Херсонської області. При цьому речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, коментуючи ситуацію на лівобережжі, заявила, що є непогані результати у контрбатарейній боротьбі та "інших методах".

Разом з тим нещодавно в ГУР Міноборони повідомили, що російські окупанти на тимчасово захоплених районах Херсонської області мінують об'єкти критичної інфраструктури. Це може свідчити про плани ворога їхнього знищення при майбутньому відступі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: