fbpx
Сьогодні
19:26 12 Лис 2023

До Фінляндії більше не впускатимуть велосипедистів із рф

Фото: Antro Valo / Yle

Фінські прикордонники заявили, що в країну більше не впускатимуть велосипедистів із сусідньої росії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Yle.

В останні дні на фінсько-російському кордоні були помічені зміни також у транспортних засобах, які використовуються для в'їзду до Фінляндії. За словами заступника командувача Прикордонної служби Південно-Східної Фінляндії Юкка Луккарі, нелегальні мігранти все частіше намагалися в'їхати до Фінляндії велосипедами.

«За останній тиждень таких випадків було близько 30. Це явище, що вочевидь зростає», – сказав він.

Луккарі додає, в минулому люди, які перетинали кордон велосипедами, використовували їх для коротких місцевих поїздок.

«Тепер люди намагалися перетнути кордон без необхідних паперів, без працюючих велосипедних ліхтарів та шоломів», – сказав він.

Зазначається, що коли було помічено, що велосипедистів стає дедалі більше, було вирішено боротися із цим явищем. З минулого четверга люди не можуть в'їжджати до Фінляндії з Росії на велосипедах через прикордонні переходи на південному сході країни.

«З точки зору Фінляндії цілком виправдано зосередити контроль на автомобільному транспорті. Це допоможе краще контролювати потік через кордон», – сказав Луккарі.

Першими про те, що Фінляндія більше не пускає велосипедистів із РФ, написали російські ЗМІ.

Раніше Фінляндія заборонила в'їзд російських легкових автомобілів. У вересні прикордонна служба оголосила, що автомобілі, зареєстровані в Росії, більше не пропускатимуть до Фінляндії.

Нагадаємо, що прикордонна служба Фінляндії заявила про введення в експлуатацію тестової ділянки огорожі завдовжки близько трьох кілометрів у містечку Пелкола в Іматрі, що на кордоні з Росією.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: