fbpx
Сьогодні
13:39 11 Лис 2023

Розвідка Британії: росія все активніше використовує історію як зброю для закріплення антизахідних настроїв

Фото: З відкритих джерел

Російське керівництво все більше почало використовувати історію як зброю, щоб прищепити ще більше антизахідні настрої своїм громадянам та залякати західних сусідів рф.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 11 листопада.

Як зазначили британські фахівці, російське Федеральне архівне агентство опублікувало збірник документів "Про історичну єдність росіян і українців".

У ньому на початку опубліковано статтю президента росії володимира путіна на цю тему, яка була опублікована ще в липні 2021 року. Зразу ж за нею йде його звернення щодо ситуації в Україні, вже виголошене 21 лютого 2022 року, напередодні повномасштабного вторгнення рф.

У книзі представили 242 документи, починаючи з 11 століття і закінчуючи 20 століттям. Вони використовуються для виправдання нинішньої політики Кремля і нібито підтверджують твердження про те, що іноземна підривна діяльність перетворила Україну на "антиросійську" державу.

Документи супроводжуються інтерпретаційними коментарями путіна.

Окрім того, минулого тижня, зазначають британські аналітики, колишній президент росії Дмитро Медвєдєв написав статтю про історію російсько-польських відносин.

Він звинуватив Польщу в проведенні агресивної ревізіоністської "русофобської" політики:

  • попередивши, що це може призвести до знищення польської державності,
  • погрожуючи, що росія і Білорусь здатні надати адекватну військову відповідь у разі необхідності.

Британські аналітики роблять висновок, що використання історії як зброї з боку російського керівництва посилюється.

У розвідці вважають, що це спрямовано на прищеплення антизахідних настроїв російському населенню та залякування безпосередніх західних сусідів Росії.

Нагадаємо, раніше у Єврокомісії звинувачували рф у тому, що російський державний апарат фальсифікує історію та поширює теорії змови, щоб отруїти демократії ЄС зловмисною дезінформацією.

"Ми не припинимо наших зусиль з просування історичної обізнаності та розвінчання цього спотворення історичних фактів, де б ми з ним не зіткнулися", – заявили провідні посадовці Єврокомісії.

Зауважимо Рубрика писала про те, як у соціальних мережах під час спілкування емоції брали гору, і ви вступали в якусь із чергових дискусій у фейсбуці чи групових чатиках? Чи завжди у таких випадках ви знали, з ким сперечаєтесь?

Якщо ні, то цей текст для вас. Розповідаємо, як працюють російські боти в соціальних мережах, у чому їхня головна хитрість і як мінімізувати їхній вплив. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "Ми не знаємо, хто сидить по той бік екрана": як впізнати російських ботів у соцмережах".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: