fbpx
Сьогодні
Фото 15:45 07 Лис 2023

У Вінниці облаштували "віденські зупинки": навіщо це рішення

Фото: Телеграм / Націонал-Урбанізм ✙

У Вінниці облаштували "віденські зупинки", які нададуть можливість маломобільним мешканцям зручно користуватися громадським транспортом.

Про це пише Рубрика, посилаючись на "Пасажири Києва".

У чому проблема?

Зупинки громадського транспорту є дуже важливою складовою цього обслуговуючого сервісу у населених пунктах.

Вони повинні бути зручними для користування та доступними для всіх верств населення, зокрема і маломобільних груп. Однак, в Україні мало міст, які облаштували зупинки громадського транспорту по віденського типу, що і відповідають інклюзивності.

Такі зупинки вже давно роблять у країнах Євросоюзу для маломобільних пасажирів.

Яке рішення?

У Вінниці також облаштували "віденські зупинки", які нададуть можливість маломобільним мешканцям зручно користуватися громадським транспортом.

Як це працює?

Віденські зупинки – підняття проїжджої частини асфальту в межах зупинки трамвая. Самі трамваї мають штучне обмеження швидкості.

Як повідомляють, потрапляння у салон транспорту також не повинно викликати надзусиль та бути до снаги людині в інвалідному візку.

Віденські зупинки, Вінниця

Фото: Телеграм / Націонал-Урбанізм ✙

Саме через це висота платформи повинна збігатись або ж бути максимально близькою до рівня першої сходинки (чи рівня підлоги, якщо транспорт низькопідлоговий).

Також автобусні зупинки обладнані кассельськими бордюрами, що дозволяють водіям під'їжджати впритул до посадкової зони, зазначають "Пасажири Києва".

Віденські зупинки, Вінниця

Фото: Телеграм / Націонал-Урбанізм ✙

Нагадаємо, що кияни теж просили обладнати так звані "віденські зупинки" під час реконструкції на Кирилівській вулиці, але поки в столиці будувати їх не планують.

Виявилося, що облаштування таких зупинок у цьому місці неможливо, тому що на цій ділянці не збудовано дощову каналізацію. Воді нема куди стікати, тому створення таких зупинок неможливе, пишуть у "Великому Києві".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: