fbpx
Сьогодні
15:30 22 Жов 2023

На Київщині в Ірпені можуть запустити електричні пасажирські автобуси

Фото: Фейсбук / Олександр Маркушин

На сьогодні в Ірпені Київської області існує нагальна потреба у громадському транспорті.

Про це заявив голова міста Олександр Маркушин, повідомляє Big Kyiv.

Як розповів очільник Ірпеня,саме про це йшла мова в ході зустрічі з Даніелем Буше, директором Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Ukraine.

У GIZ Ukraine пообіцяли, що допоможуть вирішити проблему нестачі у громаді електричних пасажирських автобусів. Також у GIZ подумають, як допомогти з забезпеченням соціальної інфраструктури сонячними панелями.

Окрім того, GIZ Ukraine планує відкрити проєктний офіс в Ірпені. Вони нададуть експертів, які навчатимуть місцевих спеціалістів подаватися на міжнародні гранти для розвитку громади.

Зазначимо, що GIZ Ukraine не вперше допомагає місту. Допомога вже надавалася в рамках програми "ULEAD з Європою / ULEAD with Europe".

Так, після деокупації минулого року комунальне підприємство УЖКГ "Ірпінь" отримало навантажувач, генератори, бензопили та іншу важливу техніку та інструменти для ліквідації наслідків бойових дій. А цієї осені для КП "Ірпіньводоканал" надали сертифікат на 75 тисяч євро для закупівлі будматеріалів, інструментів для ремонту та самоскид із краном.

Нагадаємо, "Рубрика" виокремила 10 ключових порад від фахівців Програми "U-LEAD з Європою". Вони розробили посібник для управлінців "Стала мобільність у громадах: рекомендації щодо відновлення", де розписані сценарії дій для громад з населенням до 50 000 осіб: деокупованих, а також тих, які надали прихисток вимушено переміщеним українцям. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "Відбудувати краще, ніж було: як громадам відновлювати мобільність?"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: