fbpx
Сьогодні
12:59 07 Лис 2023

Кремлівські ЗМІ в інтерв'ю показали після замаху Царьова

Фото: Скриншот / RT

Пропагандистські ресурси рф показали інтерв'ю з колишнім народним депутатом Олегом Царьовим після замаху на нього в тимчасово анексованому Криму

Як інформує Рубрика, відео із Царьовим опублікувало RT.

"Окрема вдячність за те, що приїхали. Завдяки вам я зміг сьогодні вперше вийти на вулицю, раніше не випускали. Отримав телефон, подивився Telegram-канал, почитав новини, повідомлення", — сказав Царьов.

Зазначають, що Царьов перебуває "в одній із відомчих медустанов". Розкривати деталі замаху на нього він не став, відповівши, що "слідство ще триває".

Нагадаємо, 27 жовтня російські пропагандисти заявляли, що невідомі напали на Царьова в окупованій Ялті.

В росії зазначали, що український ексдепутат перебуває в реанімації, а його стан "дуже важкий".

Згодом у Telegram-каналі Царьова з'явилася інформація, що приблизно опівночі на території санаторію, де він мешкає, у нього двічі стріляли. На момент прибуття карети швидкої допомоги Царьов був непритомний, із великою крововтратою.

Джерело hromadske у правоохоронних органах повідомило, що замах на Царьова у Криму був спецоперацією Служби безпеки України, а його стан називали критичним.

У ФСБ росії заявили, що вже затримали співучасника замаху на Царьова — 46-річного громадянина рф, який живе у Ялті.

Довідка про Царьова

Він був народним депутатом чотирьох скликань, востаннє обирався від "Партії регіонів" (з 2012 до 2014 року). У травні 2014-го балотувався у президенти, але пізніше зняв свою кандидатуру. Після початку війни в Україні 2014 року підтримав росію та втік із країни.

Царьов неодноразово поширював роспропаганду. У травні 2022 року його заочно засудили до 12 років в'язниці. Справа стосувалася публічних закликів до змін територіальної цілісності України та насильницької зміни конституційного ладу, вчинених з використанням ЗМІ.

Торік у жовтні українські правоохоронці скерували до суду ще один обвинувальний акт проти Царьова. Він разом з іншими фігурантами у лютому 2022 року незаконно перетнув державний кордон України в супроводі російських військових. Підозрювані приїхали до села Катюжанка Вишгородського району Київської області, яке на той час перебувало під окупацією збройних сил рф.

У захопленому селі ексрегіонали та представниця бойовиків активно записували інтерв'ю для російських медіа, у яких називали українську владу "нацистами", маніпулювали інформацією та виправдовували вторгнення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: