fbpx
Сьогодні
18:30 30 Жов 2023

У Німеччині ще одна група українських військових почала навчання на ЗРК Patriot

English version here

Фото: twitter.com/Team_Luftwaffe

У Німеччині у понеділок, 30 жовтня, стартували навчання ще однієї групи бійців ЗСУ на зенітно-ракетних комплексах Patriot.

Про це повідомили у пресслужбі ВПС ФРН, пише Рубрика.

"Наша підтримка України триває. Сьогодні розпочинається чергове навчання на Patriot", – йдеться в дописі Люфтваффе.

Там уточнили, що в кількатижневому навчанні бере участь 61 український військовий та 10 перекладачів.


Нагадаємо, що перша група українців навчалась на ЗРК Patriot у Німеччині ще в лютому цього року – після рішення Сполучених Штатів і ФРН передати ці системи Україні.

Тоді Німеччина обіцяла передати Україні одну батарею системи протиповітряної оборони Patriot. Станом на серпень Київ отримав від Берліна дві пускові установки до ЗРК.

У новому "зимовому пакеті" військової допомоги від Німеччини міститься ще одна система ЗРК Patriot.

Допомога Німеччини

Німеччина є однією з лідерів серед країн, які надають нашим військам допомогу. Зокрема, Берлін надав декілька видів артилерії, танки Leopard старішої та нової модифікації, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Україна очікує від Німеччини додаткових 1,4 мільярда євро нового "зимового пакета" допомоги, куди зокрема увійде посилення протиповітряної оборони.

Також глава відомства Свенья Шульце під час переговорів в Берліні з віцепрем'єр-міністром України Олександром Кубраковим запевнила, що німецький уряд продовжить підтримувати Україну у захисті критичної енергетичної інфраструктури та в економічному відновленні.

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги для України. Він включає ще одну пускову установку ЗРК IRIS-T, чотири бронетранспортери та іншу зброю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: