fbpx
Сьогодні
08:25 30 Жов 2023

рф атакувала: над Дніпропетровщиною вночі збили дві ворожі ракети, на Хмельниччині працювала ППО

English version here

У неділю ввечері російські війська запустили на територію України кілька груп ударних безпілотників, у низці областей було оголошено повітряну тривогу. У ніч на 30 жовтня у Дніпрі пролунали вибухи. А на Хмельниччині вночі працювали Сили протиповітряної оборони – обійшлося без постраждалих та руйнувань.

Про це пише Рубрика з посиланням на Повітряні сили ЗСУ, Суспільне, заступника начальника ОВА Сергія Тюріна у Телеграмі.

Близько 20:20 Повітряні сили попередили про загрозу застосування ударних БпЛА в Херсонській, Миколаївській та Дніпропетровській областях.

Пізніше повідомили, що ударні безпілотники рухаються з Херсонської області у напрямку Миколаївщини, згодом – що ударні БпЛА виявлені у повітряному просторі Миколаївської області, рухаються у західному напрямку.

Після цього Повітряні сили попередили про чергову групу ударних БпЛА з Херсонської області у напрямку Миколаївської області.

Про загрозу ударних безпілотників повідомили також на Кіровоградщині.

О 21:52 Повітряні сили повідомили, що ударні БпЛА в Кіровоградській області рухаються у північно-західному напрямку. Загроза для Черкаської та Вінницької областей.

О 22:23 було оголошено загрозу для Хмельницької області через те, що ударні БпЛА в Вінницький області рухаються у північно-західному напрямку.

О 22:24 повітряну тривогу було оголошено також на Київщині.

Згодом Повітряні сили попередили, що перша група БпЛА на Черкащині рухається на північ, а друга група на Вінниччині – на північний захід.

О 23:06 стало відомо, що ударні БпЛА на межі Черкаської та Київської областей рухаються у північному напрямку, а безпілотники у Вінницький області – в напрямку Житомирської області.

Згодом Повітряні сили повідомили, що безпілотники атакують Старокостянтинів на Хмельниччині.

О 23:42 було оголошено відбій загрози БпЛА по всіх областях.

Уночі жителів кількох регіонів на сході України попереджають про загрозу застосування військами рф авіаційного озброєння.

Вибухи в Дніпрі 

У ніч на 30 жовтня у Дніпрі пролунали вибухи.

 Вибухи було чути у передмісті Дніпра

Нагадаємо,  у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях було оголошено повітряну тривогу через ракетну небезпеку.

"Повітряна тривога в Сумській, Полтавській, Харківській областях пов'язана з активністю ворожої тактичної авіації. Загроза застосування авіаційного озброєння!", – про це Повітряні сили ЗСУ повідомили уТелеграмі.

У небі над Дніпропетровщиною вночі збили дві ворожі ракети.

"Вночі оборонці з ПвК "Схід" збили в небі над областю дві ворожі ракети. Уламки впали у Дніпровському районі. Там пошкоджені п'ятиповерхівка, приватний будинок та авто", – повідомляє начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Телеграмі.

Фото: Телеграм / Сергій Лисак

Фото: Телеграм / Сергій Лисак

Лисак додав, що Нікополь агресор двічі обстрілював з важкої артилерії. На щастя, всюди минулося без загиблих і поранених.

На Хмельниччині працювало ППО

Вночі на Хмельниччині працювали Сили протиповітряної оборони – обійшлося без постраждалих та руйнувань.

"Вкотре дякуємо силам ППО за відмінну роботу. Постраждалих немає. Пошкоджень обʼєктів інфраструктури немає", – повідомив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін у Телеграмі..

У Повітряних силах зазначили, що офіційна інформація про кількість та типи збитих повітряних цілей буде опублікована після узагальнення даних.

Нагадаємо, що українські Сили протиповітряної оборони готові до ймовірних атак окупантів, адже російська федерація напевно готується до нових масованих обстрілів України.

Як писала Рубрика, у ніч на 29 жовтня російські агресори завдали удару по низці регіонів країни п'ятьма ударними дронами типу "Shahed" та керованою авіаційною ракетою Х-59: протиповітряній обороні вдалося знищити всі безпілотники.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: