fbpx
Сьогодні
Відео 20:34 28 Жов 2023

Українська Формула миру поступово стає глобальною, – Зеленський

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що українська Формула миру згодом може стати взірцем для забезпечення повної сили міжнародного права у разі агресій проти інших країн.

Про це він зазначив у ході виступу на третій зустрічі радників щодо реалізації Формули миру на Мальті, повідомляє Рубрика.

"Торік я запропонував Формулу миру. Десять пунктів, які охоплюють усі аспекти агресії Росії проти України та які засновані на принципах Статуту ООН, на схвалених світом резолюцій Генеральної Асамблеї ООН. За рік, що минає, наша Формула миру поступово стає глобальною, бо всі ви її підтримали чи принаймні проявили дієву зацікавленість у роботі з нею. Ця Формула справді стала спільною", – зазначив Зеленський.


Також він назвав три головні речі, які може зробити Формула миру.

Перше: Формула миру забезпечує повну силу Статуту ООН для припинення агресії проти нашої держави та усунення її наслідків, а отже, згодом може стати взірцем для аналогічного забезпечення повної сили міжнародного права у разі інших агресій.

Друге: Формула миру дає змогу кожній країні стати лідером у своїй частині зусиль із повернення миру та відіграти самостійну роль у співтворенні миру.

І третє: наші спільні зусилля закладають нову світову традицію єднання – такого єднання, яке, допомагаючи завершити війну одній країні, допомагає нам навчитися, як завершувати всі війни.

"Хоч не буває однакових воєн, Формула миру може й має бути універсальною. Потрібен спільний план її реалізації, щоб відображати не ту чи іншу національну позицію, а позицію людей, усього людства. Такий спільний план дій маємо підготувати в межах нашої взаємодії та згодом вийти з ним на Глобальний саміт миру – на рівень лідерів, – затвердити й реалізувати. Заради миру. Заради захищеності кожного народу від воєн. І хай такий результат буде нашим із вами спільним спадком для людства!

Я дякую кожній державі та міжнародній організації, які представлені тут, на Мальті. Загалом майже 70 світових субʼєктів уже приєдналися до процесів щодо Формули миру. Дякую кожному!", – наголосив Зеленський.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: