fbpx
Сьогодні
21:29 25 Жов 2023

Готуємося розширити географію постачання снарядів, зброї та техніки, – Зеленський про військову допомогу Україні

Україна очікує розширення географії постачання снарядів, зброї та військової техніки від міжнародних партнерів.

Про це у вечірньому відеозверненні заявив Президент України Володимир Зеленський, пише Рубрика.

«Протягом усього дня був на зв'язку з нашими командувачами та з тими, хто відповідає за забезпечення наших оборонних і наступальних дій. Снаряди, зброя, техніка. Власне виробництво. Підтримка воїнів. Ми готуємо й певне розширення географії постачання в Україну від партнерів. Ми пройдемо цей марафон і досягнемо нашої перемоги. Головне – щодня додавати сили Україні, нашій державі, нашим людям», – наголосив Зеленський.

Військова допомога Україні

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росіян низка країн Заходу почали надавати Україні військову допомогу. Нашій країні передають різноманітну військову техніку, зокрема й сучасну.

Зокрема, ЗСУ вже надали зенітні ракетні комплекси Patriot, танки Abrams, Leopard 2 та Challenger, реактивні системи залпового вогню HIMARS і не тільки.

Байден запросив у Конгресу понад $60 млрд на допомогу Україні. 

Також Сполучені Штати Америки можуть 25 жовтня оголосити про новий пакет військової допомоги для України. Його загальна вартість може сягнути 150 млн доларів.

Україна очікує від Німеччини додаткових 1,4 мільярда євро нового "зимового пакета" допомоги, куди зокрема увійде посилення протиповітряної оборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: