fbpx
Сьогодні
14:43 22 Жов 2023

Українські пілоти вже на етапі пересадки у винищувач F-16, - Повітряні Сили

English version here

Перша група українських пілотів найближчим часом вже перейде від авіатренажерів F-16 до вильотів на навчально-бойовому літаку під керівництвом інструкторів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Ми очікуємо, що перша група пілотів на F-16, які вже сьогодні навчаються на авіатренажерах, пересядуть у кабіну навчально-бойового літака найближчим часом.

Отже, ми на етапі пересадки в бойовий літак. Вильоти будуть з інструктором, які завершаться самостійним пілотуванням після цієї підготовки", наголосив він.

Як зауважив полковник, партнери зауважують, що українські льотчики швидко опановують програму підготовки.

Ігнат підкреслив, що цьому сприяло домашнє завдання, яке виконали льотчики перед поїздкою на навчання.

Нагадаємо, що українські пілоти будуть включені до першої хвилі навчання в Центрі підготовки пілотів для F-16 у Румунії.

Що відомо про винищувачі F-16 для України

Нагадаємо, що США схвалили передачу Україні винищувачів F-16 з Данії та Нідерландів. Радник президента Штатів з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Україна отримає літаки після завершення навчання пілотів.

У Нідерландах та Данії 20 серпня було досягнуто домовленості про передачу Україні літаків F-16 після навчання українських пілотів.

Зокрема, Україна отримає від Нідерландів 42 американських винищувачів F-16, а від Данії – 19 літаків. Навчання українських пілотів розпочнеться якомога скоріше.

15 вересня Бельгія приєдналася до навчання українських пілотів на F-16. Попередньо у міноборони Бельгії заявили, що не нададуть Україні винищувачі F-16, проте згодом в уряді припустили передачу Україні кількох F-16 наступного року.

У 2024 році Нідерланди планують передати Україні першу партію винищувачів F-16.

Раніше Ігнат повідомляв, що Україні необхідно близько 128 літаків для отримання переваги в небі та заміни старого авіапарку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: