fbpx
Сьогодні
10:40 21 Жов 2023

Окупанти вночі застосували нову тактику повітряної атаки, - Гуменюк

English version here

У ніч на 21 жовтня під час обстрілу України російсько-окупаційні війська використали "складну тактику дуже мішаних атак": вперше наші військові спостерігали одночасний пуск крилатих ракет та КАБів.

Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону.

Як розповіла речниця ОК "Південь", одночасний пуск крилатих ракет і авіабомб українські військові раніше не спостерігали. Останнього часу, зі слів Гуменюк, спостерігається:

  • активізація тактичної авіації,
  • застосування ракетних комплексів наземного базування,
  • пуски ракет разом з КАБами.

"Це однозначно намагання ворогом завдати ракетного удару максимально ефективно для себе, оскільки знають, що по КАБах працювати ми не можемо", – констатувала вона.

Зокрема,як пояснила керівниця координаційного прес-центру, цієї ночі була застосована складна тактика дуже мішаних атак – практично одночасно спрямовувались з тактичної авіації:

  • і керовані авіабомби по фронтових територіях,
  • і крилаті ракети типу Х-59 по подальших територіях другого ешелону підготовки, наприклад Кривий Ріг, Миколаївська область,
  • і застосовувались ударні беспілотники.

"Фактично все було одночасно і скеровано на виснаження протиповітряної оборони і з максимальним досягненням результату", – додала Гуменюк, зазначивши, що основний акцент ворог переніс, очевидно, в повітря.

Раніше речниця повідомляла, що збільшення кількості обстрілів російських військ на півдні пов'язана з побоюваннями ворога щодо просування українських військ.

"Ворог продовжує застосовувати їх досить масовано. Якщо за світловий день росіяни використали 15 керованих авіабомб, то вночі довели цей рахунок до 25, тобто 10 авіабомб ще було спрямовано. При цьому концентрація, яку собі дозволяє ворог, очевидно, терористична", – сказала Гуменюк.

Що відомо про обстріл України

Нагадаємо, що у ніч на 21 жовтня російські війська обстрілювали центральні та південні регіони України із застосуванням крилатих та балістичних ракет, а також ударних безпілотників.

Увечері 20 жовтня росіяни вдарили ракетою по дачному кооперативу у передмісті Кривого Рогу. Загинув 60-річний чоловік. Також осколкові поранення отримала жінка 57 років, Вона в лікарні у важкому стані.

На ранок стало відомо, що ворог повторно вдарив по місту, є руйнування на промисловому об'єкті. За даними Генштабу, під час атаки ворог застосував щонайменше два види ракет та дрони-камікадзе.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: