fbpx
Сьогодні
14:37 17 Жов 2023

Кулеба: майже 60 компаній з 23 країн світу вироблятимуть зброю спільно з Україною

English version here

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба Фото: © RCO/Oleksandr Zakletskyі

Нещодавно за ініціативи України був створений Альянс оборонних індустрій, до якого вже долучилися 59 іноземних компаній із 23 країн світу.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Як зазначив очільник зовнішньополітичного відомства, такий Альянс спонукає до "конкретних зобов'язань" з боку іноземних підприємств разом з українською стороною створювати необхідне озброєння.

Кулеба також наголосив, що робота з нарощування виробництва різних типів боєприпасів та зброї в країнах Північноатлантичного альянсу розпочалася ще минулого року.

Це відбулося на тлі зменшення наявних запасів у державах-членах НАТО, які передавалися Україні в рамках військової допомоги.

Тепер новостворений Альянс оборонних індустрій зміг "мінімізувати" ризик вичерпання запасів снарядів та озброєнь.

Як раніше говорив Кулеба, відтепер Київ "не просто тягне в Україну іноземну зброю", а інтегрує український ОПК в натівську оборонну промисловість. Міжнародний форум оборонних індустрій відкрив нову еру в розвитку української "оборонки".

Що відомо про Перший Міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1)

Нагадаємо, що Україна провела Форум оборонних індустрій. У ньому взяли участь як вітчизняні, такі і іноземні виробники зброї.

Як відомо, 252 оборонні компанії із понад 30 країн світу долучилися до участі у першому Форумі оборонних індустрій в Києві.

Це виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій з держав-партнерів. Крім того, долучилися українські державні та приватні підприємства оборонно-промислового комплексу – як розгалужені групи компаній, так і defence-tech стартапи.

Як зауважив на Форумі Зеленський, в Україні створять спеціальний оборонний фонд, який буде наповнюватися дивідендами від державних оборонних активів та прибутку від продажу російських конфіскованих активів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: