fbpx
Сьогодні
11:59 18 Жов 2023

ЗМІ: СБУ атакувала дронами військовий табір рф: у Курську в районі аеродрому 18 влучань

Новий безпілотник Rheinmetall має максимальну висоту польоту 5 метрів з дальністю розвідки в кілька сотень кілометрів. Фото: Rheinmetall/ Wulf

У ніч на 18 жовтня поблизу аеродрому "Халіно" у курській області Служба безпеки України завдала удару безпілотниками по військовому табору армії рф.

Про це розповів співрозмовник УП у спецслужбі.

За даними джерела УП, в ніч на 18 жовтня СБУ організувала атаку БпЛА в польовому таборі росіян біля села Постоялі двори.

За даними спецслужби, неподалік військового аеродрому "Халіно", розміщувались до 3 тисяч російських військових та близько 80 одиниць військової техніки.

На цей час точну кількість ворожих втрат ще уточнюють, однак співрозмовник УП стверджує, що ураження були потужними – зафіксували щонайменше 18 влучань дронів СБУ по табору.

"Всю ніч росіяни з навколишніх сіл обговорювали у соцмережах звуки вибухів. Хоча дуже дивно, як вони їх могли чути, адже російська влада відрапортувала, що ППО "збила всі безпілотники" і "потєрь нєт", наголосив співрозмовник видання.

Нагадаємо, що вночі, 18 жовтня, у тимчасово захопленому Криму теж пролунали потужні вибухи.

Мешканці півострова повідомляють про сильний вибух у Євпаторії, який розбудив містян.

Також місцеві пишуть про вибух у Сакському районі, ймовірно він був поблизу Заозерного.

Стверджується й про вибух в районі села Ромашкіне, де, як зазначається, дислокується російський комплекс ППО.

У Бахчисарайському районі було чути вибухи з боку Севастополя, що також могло бути роботою російської ППО.

Що відомо про вибухи у прикордонних регіонах росії

Зазначимо, що останніми місяцями в різних областях рф майже щодня лунають вибухи, а також трапляються пожежі. Найчастіше "бавовна" трапляється у прикордонних регіонах.

Так, 11 вересня, у Бєлгороді було чути серію потужних вибухів. А в Міноборони рф заявили, що ППО збила 2 БПЛА літакового типу над територією цієї області.

А 24 вересня, українські безпілотники влучили в будівлю ФСБ у центрі російського Курська, а пізніше у місті пролунали ще вибухи. Виявилося, що БпЛА прилетів у нафтопереробний завод.

Перед цим, вранці 8 вересня, у Курську спалахнула потужна пожежа – у місті помітили стовп чорного диму. Додамо, що нещодавно у цьому регіоні також повідомляли про вибухи та скаржилися на так звані "атаки дронів".

У цей же день в Брянську внаслідок нової атаки безпілотників знову сталася пожежа на заводі мікроелектроніки "Кремній Ел".

Нагадаємо, що в ніч проти 27 серпня в Курську пролунали вибухи – місцеві жителі в соцмережах повідомляли, що теж чули автоматні черги.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: