fbpx
Сьогодні
Відео 20:10 08 Вер 2023

У Брянську повідомили про нову атаку БпЛА на завод мікроелектроніки

English version here

У російській федерації в Брянську внаслідок нової атаки безпілотників знову сталася пожежа на заводі мікроелектроніки "Кремній Ел".

Про це повідомляє Телеграм-канал "Shot", пише Рубрика.

ожежники гасять вогонь у будівлі заводу "Кремній Ел" після падіння перехопленого РЕБ безпілотника. Ця ж будівля постраждала сьогодні вночі", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що безпілотник упав на будівлю брянського залізничного вокзалу і вибив кілька вікон. Усіх пасажирів з вокзалу евакуювали, постраждалих немає.

Губернатор Брянської області Олександр Богомаз також написав про повторну атаку безпілотника на підприємство.

Він знову звинуватив Україну у спробі атакувати промисловий об'єкт Брянська. Жодних доказів він не навів.

При цьому Богомаз заявив, що дрон нібито "придушили" російські сили радіоелектронної боротьби на підльоті до Вигоничського району. Однак губернатор зазначив, що уламки безпілотника впали на адміністративну будівлю, внаслідок чого сталося загоряння.

З його слів, постраждалих немає.

Міноборони рф заявляє про перехоплення та збиття ще кількох БпЛА, які атакували Брянськ.

Як повідомлялося, минулої ночі влада Брянської області заявила про атаку безпілотника на промисловий об'єкт у Брянську. Губернатор стверджував, що внаслідок атаки сталося займання адміністративної будівлі.

Завод "Кремній Ел" — одне з найбільших у Росії підприємств із виробництва мікроелектроніки. За даними російських ЗМІ, компанія може виготовляти компоненти для систем ППО "Панцир" і ракетних комплексів "Іскандер".

Цей завод уже зазнавав атаки вночі 30 серпня.

Зазначимо, що росія вливала мільярди у розвиток заводу, який є стратегічно важливим для терористів у дослідно-конструкторських роботах "Агрофон", "Агрономія" та "Силовик-5". Йдеться, зокрема, про програми з розробки нових РЛС на активних решітках з використанням нової елементної бази, які призначені для ППО, літаків і кораблів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: