fbpx
Сьогодні
10:44 18 Жов 2023

В Україні запускають онлайн-платформу Etsy: навіщо це рішення

Фото: З відкритих джерел

В Україні запускається власний платіжний інтерфейс онлайн-платформи Etsy

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

У чому проблема?

Раніше Мінцифри створило петиції, щоб маркетплейс Etsy, на якому можна купити чи продати унікальні товари та міжнародна платіжна система з високою швидкістю обробки платежів Stripe запустилися в Україні.

"До діалогу з командою Stripe долучилися НБУ та Visa. Це означає, що вихід компанії на український ринок може пришвидшитися. Etsy вже готова розглядати можливість відкриття платформи для українців", повідомляли раніше у міністерстві.

Платформа Etsy була популярна серед українських підприємців, однак з квітня 2021 року українці не можуть реєструвати нові акаунти, оскільки система Etsy Payments не працює в Україні.

Окрім того, користувачі з України не могли відкривати нові магазини на Etsy.

Яке рішення?

Як зауважив Федоров, запуск Etsy Payments в Україні — це важлива частина системної роботи Мінцифри з масштабування участі українців в екосистемі міжнародного e-commerce.

Як наголосив Федоров, тепер власний платіжний інтерфейс Etsy запускається в Україні.

Як це працює?

"Онлайн-платформа Etsy об'єднує понад 90 мільйонів покупців з усього світу та спеціалізується на продажу handmade-виробів, вінтажних речей, крафтової продукції", зазначив очільник міністерства.

Із запуском Etsy Payments українці можуть офіційно відкривати на платформі магазини, продавати товари людям з Америки, Європи, Азії тощо.

В Etsy Payments продавці отримають доступ до системи захисту Etsy Purchase Protection та спеціальну цілодобову підтримку.

Підприємці також зможуть керувати всією фінансовою інформацією свого магазину.

Нагадаємо, що від самого початку повномасштабного вторгнення компанія підтримує Україну. У березні 2022 року Etsy надіслав листа всім своїм покупцям із мануалом, як підтримати українських продавців.

"Працюємо далі, щоб українські підприємці мали ще більше можливостей для розвитку", резюмував очільник міністерства.

Технічно відкрити магазин на Etsy не складно. Для цього потрібно створити безкоштовний аккаунт на сайті маркетплейсу, вибрати потрібну країну, валюту, мову магазину та ввести його назву.

Нагадаємо, що Міністерство цифрової трансформації України розробило дорожню карту з регулювання штучного інтелекту.

Очікують, що даний документ допоможе українським компаніям підготуватися до впровадження законодавства, аналогічного до того, що є в ЄС, а громадянам дасть змогу навчитися захищати себе від ризиків ШІ.

Окрім того, "Нафтогаз", який раніше запустив онлайн-магазин товарів для дому, у першому півріччі планує відкрити три фізичні магазини у Києві, а згодом розширятися по всій Україні.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: