fbpx
Сьогодні
Фото, відео 08:35 18 Жов 2023

Ракетний удар по Запоріжжю: з-під завалів рятувальники дістали постраждалого

English version here

Фото: ДСНС

У ніч на 18 жовтня одна з шести ворожих ракет у Запоріжжі зруйнувала під'їзд житлового будинку з 5 по 3 поверхи, рятувальникам вдалося витягти з-під завалів одну людину живою.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram ДСНС та МВС.

Як повідомили надзвичайники, через влучання ракети у багатоповерхівку в Запоріжжі загинуло дві людини, ще троє травмовані.

Запоріжжя, обстріл

Фото: ДСНС

"Внаслідок чергового ракетного обстрілу було зруйновано під'їзд житлового будинку з 5 по 3 поверхи.

Співробітники ДСНС спільно із правоохоронцями та волонтерами врятували чоловіка та передали медикам", повідомили рятувальники.

У ДСНС наголосили, що ще 50 мешканців будинку евакуювали. З постраждалими на місці працюють психологи ДСНС.

Запоріжжя, обстріл

Фото: ДСНС

Аварійно-рятувальні роботи тривають, додали у рятувальники.

Запоріжжя, обстріл

Фото: ДСНС

Нагадаємо, у ніч на 18 жовтня російські загарбники випустили по Запоріжжю шість ракет, унаслідок чого сталося влучання в багатоповерховий будинок.

Як повідомив очільник області, ворожа атака відбувалась з 01:33 по 01:48. Тип ракет, якими били росіяни, поки не встановили.

Голова ОВА також додав, що жителів будинку евакуювали, їм нададуть тимчасове житло. Пізніше він теж підтвердив, що кількість загиблих зросла до 2 осіб, поранених – до 3 людей, ще 3 людей вважаються безвісти зниклими.

Що відомо про обстріли Запоріжжя

Нагадаємо, що частина Запорізької області окупована російськими загарбниками. Мова йде про території вздовж узбережжя Азовського моря, зокрема, і Запорізьку АЕС.

Тому окупаційні війська часто обстрілюють обласний центр Запоріжжя, при цьому вони нерідко використовують балістичні ракети або переобладнані припаси з систем С-300.

Так, в ніч на 18 жовтня в місті знову лунали вибухи, після чого в регіоні було оголошено повітряну тривогу.

До цього, в ніч на 15 жовтня окупанти вдарили трьома ракетами С-300 по Запоріжжю. А вдень було завдано ще одного ракетного удару.

Також, 30 вересня, зранку, окупаційні війська вдарили ракетами по території Матвіївської ОТГ поблизу Запоріжжя: відомо про поранених та пошкодження будинків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: