fbpx
Сьогодні
15:21 18 Жов 2023

Путін натякнув, що над Чорним морем патрулюватимуть літаки з "Кинжалами": у Повітряних силах прокоментували

Фото: Вікіпедія

Для українських Сил оборони кардинально нічого не зміниться, попри нові погрози президента країни-агресорки володимира путіна про патрулювання МіГ-31К у Чорному морі: можливо вони просто спрямовані на посилення напруги.

Речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат у коментарі "УП" прокоментував тезу путіна, що над Чорним морем будуть патрулювати винищувачі, оснащені "Кинжалами".

Як зауважив полковник, для України нова заява агресора особливо нічого не змінює.

"Росія і так щодня загрожує нашій країні різноманітними видами озброєння. А заяву схибленого диктатора, хай краще прокоментував би його прессекретар.

З технічного боку, характеристики аеробалістичної ракети Х-47 "Кинджал" дозволяють Росії запускати її по території України як із північного, так і з східного напрямків, акваторія Чорного моря – це лише ще один напрямок. Водночас російська авіація і так щодня патрулює там повітряний простір, зокрема винищувачами і розвідниками", наголосив полковник.

Водночас як підкреслив Ігнат, можливо, ці погрози диктатора рф, як чергова "путінська страшилка", більше спрямовані для країн-НАТО, які потенційно потрапляють в зону ураження "Кинджалів".

"Бо ракета Х-47 здатна нести і тактичний ядерний боєзаряд, як і крилаті ракети "Калібр" на російських кораблях у Чорному та Азовському морях", нагадав речник Повітряних сил.

Окрім цього, країни-партнери ймовірно підійматимуть у повітря свої винищувачі для перехоплення російських МіГів у нейтральному повітряному просторі над Чорним морем.

На уточнююче запитання УП, чи все ж потенційні частіші зльоти носіїв "Кинджалів" означатимуть для українців частіші сирени.

На що Ігнат відповів, що, звісно, при надходженні інформації про зліт в повітря МіГ-31К із "Кинджалом", вмикатиметься повітряна тривога.

Що відомо про знищення літальних суден рф останнього часу

Нагадаємо, що на Запорізькому напрямку бійці Оперативно-стратегічне угруповання військ "Таврія" знищили російський літак Су-25. Також українські військові рознесли у мотлох російський танк Т-62. Руку до цього доклала "Армія дронів".

Окрім того, воїни оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" на Донеччині за тиждень знищили вже три російських літаки Су-25.

Також унаслідок удару українських Сил оборони в ніч на 17 жовтня по аеродромах поблизу Бердянська та Луганська, російські окупанти зазнали значних втрат: знищені дев'ять гелікоптерів різних модифікацій, склад боєприпасів та установка протиповітряної оборони.

Загалом, починаючи з 10 жовтня, коли російська армія розпочала наступ на Авдіївку, втрати рф у військовій техніці вп'ятеро перевищують українські. За шість днів наступу окупаційні війська втратили щонайменше 118 одиниць техніки проти 25 в наших Сил оборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: