fbpx
Сьогодні
14:50 18 Жов 2023

"Пункти незламності" вже відкрилися на 96 вокзалах України, - Укрзалізниця

Фото ілюстративне

Із середини жовтня в Україні на 96 залізничних вокзалах почали працювати "пункти незламності".

Про це пише пресслужба "Укрзалізниці".

Як повідомив перевізник, у залізничних пунктах незламності буде:

  • безперебійне опалення,
  • резервне електроживлення,
  • звʼязок завдяки Starlink.

Там можна буде безкоштовно підзарядити техніку. Такі пункти вже працюють у Херсоні, Миколаєві, Краматорську, Словʼянську, Києві, Львові.

"Також до населених пунктів, де це буде потрібно, готовий виїхати Food train і забезпечити мешканців теплою їжею", – додає голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко.

Нагадаємо, що до початку опалювального сезону в застосунок "Дія" має з'явитися інформація про "пункти незламності".

Це має бути "зручний сервіс". Там зберуть дані про кожен пункт, його розташування й наявність необхідного обладнання для забезпечення світла, тепла і зв'язку.

Як писала Рубрика, уперше за пів року через масовану ракетну атаку в ніч на 21 вересня зазнали пошкоджень окремі об'єкти енергосистеми в західному й центральному регіонах, повідомляють в "Укренерго".

Споживачі в Рівненській і Житомирській областях були частково знеструмлені. Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях.

Але в "Укренерго" додають, що поки зарано робити висновки щодо початку нової терористичної кампанії рф проти цивільної інфраструктури України.

Що відомо про Пункти незламності

"Пункти незламності" – місця, де можна відпочити, підзарядити телефон або погрітися.

Їх почали запускати в Україні наприкінці листопада 2022 року на тлі перебоїв зі світлом, водою й теплом. Після завершення опалювального сезону пункти обігріву перевели в режим очікування й обіцяють розгортати в разі надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, що минула зима стала неабияким випробуванням для українців. Від початку холодів росіяни здійснили 15 масованих ракетних атак та 18 атак безпілотників на енергооб'єкти України.

Внаслідок цього більше 50 відсотків енергетичної інфраструктури було пошкоджено — під удари потрапила буквально кожна ТЕС, також багато руйнувань і пошкоджень було на гідроелектростанціях.

"Рубрика" разом з "U-LEAD з Європою" діляться інструкцією та найголовнішими кроками, щоб підготувати громади до зим. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "Зима близько: як облаштувати пункти незламності у громадах?"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: