fbpx
Сьогодні
Фото 10:59 18 Жов 2023

На Херсонщині війська рф обстріляли Бериславський район авіабомбами: є загиблий

російські окупанти скинули авіабомби з авіацію на територію Херсонської області. Загинула людина.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Херсонську обласну прокуратуру та Telegram-канал Херсонської ОВА Олександра Прокудіна.

"Окупанти вдарили з авіації по Херсонщині. Задіяли три літаки і випустили по дві керовані авіабомби по трьох населених пунктах", – розповів голова ОВА Олександр Прокудін.

Зокрема, як зазначають в обласній прокуратурі, близько 01:15 російські війська вкотре обстріляли Бериславський район Херсонської області.

Попередньо, атаку здійснено керованими авіабомбами.

"Ворог поцілив по території приватного домоволодіння. Від отриманих поранень загинув господар, який знаходився на подвірʼї", – розповіли у відомстві.

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури Херсонської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

обстріл Херсонщини

Фото: Херсонська обласна прокуратура

Фото: Херсонська обласна прокуратура

Взагалі ніч на Херсонщині пройшла неспокійно.

Ситуація в Херсонській області

Після звільнення правобережжя Херсонської області частина регіону знаходиться під постійними обстрілами окупантів. Росіяни атакують цивільне населення з важкого озброєння, артилерії та авіації.

Так у понеділок, 16 жовтня, ввечері п'ять винищувачів російських військ випустили авіабомби по Херсонщині.

14 жовтня російські військові знову атакували житлові будинки Берислава, що у Херсонській області. В результаті обстрілу загинула жінка.

У той же день ворог обстріляв Херсон: влучили поблизу супермаркету в Дніпровському районі.

За даними Генштабу, у зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та успішно уражають тили противника.

На початку вересня військові ЗСУ знищили шість російських катерів, які намагалися маневрувати серед островів на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини, аби закріпитись на позиціях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: