fbpx
Сьогодні
16:19 16 Жов 2023

57 колаборантам з окупаційного "мвс рф" на Херсонщині, які катували українців, повідомлено про підозру

У результаті комплексних заходів Сбужби безпеки України встановлено особи ще 57 колаборантів, які вступили до створеного агресором «головного управління мвс рф Херсонської області» на лівобережній частині регіону.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на СБУ.

Зʼясовано, що «підбір» ворожих поплічників до лав окупаційного органу здійснювали кадрові співробітники фсб. Після отримання «посад» колаборантам видали «посвідчення» та формений одяг російського зразка, а також вогнепальну зброю. Це дозволяло їм вільно пересуватися по захопленій частині Херсонщини та проводити каральні заходи проти місцевих жителів.

Під час таких «рейдів» російські окупанти разом зі своїми поплічниками викрадали людей прямо «посеред» вулиці та відвозили їх у російські катівні. У застінках до людей застосовували жорстокі тортури, у тому числі катували струмом і протягом тривалого часу залишали без води.

Таким чином рашисти фабрикували «справи» проти українців, яких намагалися схилити до співпраці з ворогом або визнати себе «винними» у причетності до партизанського руху.

Оскільки викриті колаборанти перебувають на тимчасово окупованій частині регіону, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності. Кожного з них буде знайдено і покарано за злочини проти України.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, співробітники СБУ затримали зрадницю, яка шпигувала для росіян у Херсоні. Вона виявилась місцевою, яка з червня за власної ініціативи почала працювати на ворога.

Жінка "вийшла" на адміністратора однієї з соцмереж і запропонувала йому свою допомогу у війні проти України. Наразі вона перебуває під вартою. Зловмисниці загрожує довічне ув'язнення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: