fbpx
Сьогодні
09:57 13 Жов 2023

На Херсонщині розширили список населених пунктів для обов’язкової евакуації дітей

Евакуацію дітей та їх родин проведуть ще у трьох населених пунктах Херсонської області.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на очільника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна в Telegram.

Під час засідання Ради оборони Херсонської області було ухвалене рішення розширити перелік населених пунктів для обов'язкової евакуації родин з дітьми. Причина – постійні обстріли російських окупантів.

Так, згідно з рішенням Ради оборони обов'язкову евакуацію сімей з дітьми проведуть у Станіславі, Широкій Балці та Олександрівці.

"Звертаюся до жителів. Будь ласка, не нехтуйте цією рекомендацією. Об'єктивно оцініть ситуацію. Подбайте про безпеку. Власну та близьких", – наголосив Прокудін.

Евакуація та проживання на новому місці – безкоштовні. Охочі евакуюватися можуть звернутися контакт-центру за номером 0800 101 102.

Крім того, як зауважив Прокудін, на засіданні обговорили інші заходи захисту населення. А також убезпечення об'єктів критичної інфраструктури на деокупованій території області.

Як повідомляє Херсонська ОДА, за минулу добу противник здійснив 100 обстрілів, випустивши 553 снаряди з мінометів, артилерії, "Градів", танків, АГС, СПГ, авіації та БПЛА. По місту Херсон ворог випустив 49 снарядів.

російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області; будівлі навчальних закладів у Херсоні та Херсонському районі; медичну установу та завод у Херсоні; підприємство у Бериславському районі.

Через російську агресію 2 людини загинули, ще 6 – дістали поранення, з них – 1 дитина.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: