fbpx
Сьогодні
13:46 30 Вер 2023

Підсумки Форуму оборонних індустрій: почнеться нова ера в розвитку української "оборонки", - Кулеба

Фото: Getty Images

Відтепер Київ "не просто тягне в Україну іноземну зброю", а інтегрує український ОПК в натівську оборонну промисловість. Міжнародний форум оборонних індустрій відкрив нову еру в розвитку української "оборонки".

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише Рубрика, посилаючись на Instagram дипломата.

Як розповів очільник зовнішньо-політичного відомства, на початку цього року в МЗС дійшли висновку, що для стабільності постачань зброї Силам оборони України потрібна якісно нова робота світової оборонної індустрії.

"Тоді я прийшов з цією думкою до Президента і запропонував провести захід, який обʼєднає провідні оборонні компанії світу та України для спільного виробництва, обслуговування та ремонту зброї, потрібної Україні", – написав Кулеба.

Зі слів глави МЗС, після цього відомство обʼєднало сили з Мінстратегпромом і Міноборони, та закипіла робота.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Dmytro Kuleba (@dmytro_kuleba)

"Ми командно працювали 24/7, щоб зібрати якомога більшу кількість оборонних компаній в Києві. Щоб уряди країн, які вони представляють, усіляко підтримували їхні спільні проекти з Україною, щоб НАТО і ЄС включилися в цей процес", підкреслив головний дипломат країни.

Кулеба підкреслив, що в результаті вдалося це зробити.

"Світові виробники танків, артилерії, дронів і антидронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій.

Українські державні та приватні підприємства — від розгалужених груп компаній до defense-tech стартапів. Форум оборонних індустрій DFNC1 відкрив нову еру в розвитку української "оборонки".

Ми тепер не просто тягнемо в Україну іноземну зброю. Ми інтегруємо український ОПК в натівську оборонну промисловість", зауважив міністр.

З його слів, тепер "ми засновуємо взаємовигідні партнерства та залучаємо передові технології, щоб самим виробляти найпотужнішу зброю у необхідній кількості".

"Щоб сьогодні на фронті у солдата було все, що йому потрібно для захисту себе і знищення ворога. Щоб після перемоги зброя, створена Україною спільно з партнерами, була найбільш конкурентноздатною у світі", резюмував глава МЗС.

Що відомо про Перший Міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1)

Нагадаємо, що Україна провела Форум оборонних індустрій. У ньому взяли участь як вітчизняні, такі і іноземні виробники зброї.

252 оборонні компанії із понад 30 країн світу долучилися до участі у першому Форумі оборонних індустрій в Києві.

Як відомо, Форум відкрив президент Володимир Зеленський та оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій. Він підкреслив, що Декларація є відкритою для приєднання та її уже підписали 13 компаній.

На Форумі Зеленськийзауважив, що в Україні створять спеціальний оборонний фонд, який буде наповнюватися дивідендами від державних оборонних активів та прибутку від продажу російських конфіскованих активів.

На момент закриття Міжнародного форуму оборонних індустрій до Альянсу долучилося 38 компаній з 19 країн, а українські компанії підписали 20 документів з іноземними партнерами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: