fbpx
Сьогодні
15:58 15 Жов 2023

У Львові хочуть облаштувати перехоплювальні паркінги: навіщо це рішення

English version here

Фото: lviv.travel

У Львові планують облаштувати перехоплювальні паркінги

Про це пише Рубрика, посилаючись на видання "Хмарочос".

У чому проблема?

Сьогодні мешканці великих міст витрачають у середньому на 46% більше часу в дорозі через затори, в порівнянні з вільним потоком транспорту. При цьому в годину пік затримка в дорозі суттєво збільшується.

Не краща ситуація і у Львові. Містяни скаржаться на проблему із заторами. У мерії пояснюють, що це зумовлено тим, що місто не розраховане на таку кількість приватного транспорту.

Адже під час війни тисячі українців знайшли притулок саме тут, а це додало ще певну кількість автомобілів. Також ситуація ускладнюється ремонтними роботами та переповненістю паркомісць.

Яке рішення?

Одним зі способів вирішити проблему з трафіком у місті може бути будівництво перехоплювальних паркінгів при в'їзді в місто. Вони не лише розвантажують дороги, а й позитивно впливають на розвиток громадського транспорту.

Так, нещодавно на засіданні комісії транспорту Львівської міської ради було представлено сім можливих місць розташування перехоплювальних стоянок на виїздах із Львова.

Як це працює?

Перехоплювальні паркінги – це стоянки, збудовані на в'їздах до міста та з'єднані з маршрутами громадського транспорту. Такі паркінги допомагають:

  • розвантажити транспортну систему міста від автомобілів,
  • покращити його екологію.

На засіданні було запропоновано такі земельні ділянки:

  • напрямок вул. Б.Хмельницького
  • м. Винники, вул. Галицька, 113
  • напрямок вул. Личаківської
  • напрямок вул. Стрийської, між ТРЦ «King Cross Leopolis» та Іподромом
  • напрямок пр. Червоної Калини, 109
  • напрямок вул. Городоцької
  • напрямок вул. Шевченка, 323

Зі слів голови комісії Ігоря Зінкевича, за результатами засідання депутати доручили Департаменту мобільності та вуличної інфраструктури розробити концепцію створення перехоплювальних паркінгів у Львові.

"Ми всі прекрасно розуміємо, що перехоплювальні паркінги у Львові потрібні, як і паркінги загалом. Це дасть змогу розвантажити місто від автівок. І ми, як комісія, говоримо про це із початку каденції", – заявив Ігор Зінкевич.

Як розповів голова комісії, після визначення потенційних місць стоянок необхідно:

  • закласти у бюджеті рядок для розроблення проєктно-кошторисної документації,
  • потім забронювати земельні ділянки задля уникнення будівництва будь-яких інших обʼєктів.

Нагадаємо, що у Львові планують облаштувати перехоплювальні паркінги на кожному магістральному вʼїзді у місто. Перший такий паркінг планували відкрити у 2022 році на ділянці поруч із ТРЦ "King Cross Leopolis", проте через брак фінансування плани довелось відкласти.

Окрім того, у Львові міська рада оголосила про початок акції "Донать фотопорушення паркувань на ЗСУ". Мешканців закликають фотографувати неправильно припарковані автомобілі.

Як писала Рубрика, у Києві на Оболоні побудують трирівневий паркінг на 720 місць. Його підземна частина слугуватиме укриттям для містян під час повітряних тривог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: