fbpx
Сьогодні
Фото 16:17 15 Жов 2023

Олімпійський ліс: українські спортсмени на Прикарпатті висадили молоді дерева

Фото: Галицький Кореспондент

Понад півсотні спортсменів приїхали на Прикарпаття, щоб взяти участь в семінарі Асоціації олімпійців України та приєднатися до висадження молодого лісу.

Про це повідомляє "Галицький кореспондент".

Як розповіли у виданні, після традиційних спортивних заходів спортсмени продовжили справу колег минулих років і висадили на Тисмениччині молодий ліс.

Повідомляють, що лісівники філії "Івано-Франківське лісове господарство" заздалегідь підготували ділянку під посадку. З місцевого розсадника у Тисменицькому лісництві приготували лісові культури дуба звичайного і клена-явора.

Олімпійський ліс, спортсмени

Фото: Галицький Кореспондент

До висадження дерев приєдналися олімпійці:

  • біатлоністка Олена Підгрушна,
  • прикарпатський лижник Євген Марусяк,
  • легкоатлетка Галина Облещук,
  • веслувальниця Діна Міфтахутдінова,
  • дзюдоїстка Сандрін Білієт (Бельгія),
  • Пітер та Мартін Бендики (словацькі гірськолижники),
  • інші спортсмени.
Олімпійський ліс, спортсмени

Фото: Галицький Кореспондент

Загалом висадили 3 тисячі лісових культур.

Олімпійський ліс, спортсмени

Фото: Галицький Кореспондент

"Для Франківщини велика честь приймати одночасно стільки титулованих зірок українського спорту. В області значна увага приділяється залученню молоді до спорту та рухової активності.

Такі зустрічі з відомими спортсменами завжди мотивують дівчат і хлопців до нових успіхів. А висадка олімпійцями лісу в Карпатах стала доброю традицією, що свідчить про зв'язок поколінь", наголосив голова відділення НОК України в Івано-Франківській області Мирослав Карабін.

Олімпійський ліс, спортсмени

Фото: Галицький Кореспондент

Своєю чергою, заступник директора Карпатського лісового офісу Віталій Петренко розповів, що це вже третій рік поспіль олімпійці висаджують ліс у Карпатах.

Олімпійський ліс, спортсмени

Фото: Галицький Кореспондент

"На Калущині, у Брошнівському лісгоспі, ростуть буки, явір, дугласія, які у 2019 році посадили Сергій Бубка, Сервін Сулейманов, Неля Непорадна, Ірина Шепетюк, Тетяна Ляхович, Дар'я Згоба, Надія Діденко, Валерій Фальов, Володимир Бощук.

На Надвірнянщині олімпійці висаджували п'ять порід лісових культур: модрину, ялицю, дуб червоний, горіх чорний і дугласію, які символізували п'ять континентів.

Сьогодні спортсмени висадили понад три тисячі дуба та явора. Місце посадки, можна сказати, символічне, бо раніше тут росли 118- літні дуби. За сотню років це знакове місце зможе відвідати не одне покоління наших олімпійців", зауважив Віталій Петренко.

Нагадаємо, що на Тернопільщині господарський суд за шкоду через забруднення річки Іква стягнув на користь держави з комунального підприємства "Міськводгосп" понад 960 тисяч грн.

Окрім того, за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та ГО "Хмельницький енергетичний кластер" у Берездівській, Крупецькій та Ганнопільській громадах Хмельницької області на 6 гектарах комунальних земель висадили понад 100 тисяч саджанців енергетичної верби й тополі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: