fbpx
Сьогодні
Фото 18:51 15 Жов 2023

Першим в Україні ФК "Полісся" передав УАФ автомобіль VAR: у чому рішення

Генеральний директор футбольного клубу "Полісся" Володимир Загурський та Перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко 9 жовтня прийняли перші результати тестування автомобілю обладнаного системою VAR, який житомирський клуб закупив та передав Українській асоціації футболу.

Про це інформує Рубрика з посиланням на ФК "Полісся".

У чому проблема?

Клуб виступив з подібною ініціативою для того, щоб мінімізувати помилки суддівського корпусу та наблизитись ще на крок до того, щоб усі учасники змагань були в рівних умовах та могли грати у футбол, а не обговорювати помилки арбітрів після матчів.

"Чітка позиція "Полісся" — на кожному матчі має бути присутня система VAR. Або це має бути мобільне авто, на базі якого є все необхідне обладнання, або це має бути, як пропонують інші клуби — повністю стаціонарне устаткування на кожному стадіоні. Тут форма не має значення, має значення суть — потрібно максимально виключити людський фактор, передати події в матчі на розсуд сучасних технологій та мінімізувати помилки та галас довкола суддівських рішень. І за результатом кожного зіграного туру аналізувати футбольну гру, а не помилки арбітрів", — каже Володимир Загурський.

Яке рішення?

В понеділок, 9 жовтня, генеральний директор ФК "Полісся" Володимир Загурський та Перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко прийняли перші результати тестування автомобілю обладнаного системою VAR, який житомирський клуб закупив та передав Українській асоціації футболу.

"УАФ вдячна партнерам за створення сучасних європейських умов для наших арбітрів. Інвестиції в матеріально-технічну базу VAR — це інвестиції в fair play", – каже Перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко.

Як це працює?

Президент ФК «Полісся» Геннадій Буткевич виступив з цією ініціативою перед початком сезону і вже зараз автомобіль з усім необхідним обладнанням готовий до роботи на матчах чемпіонату.

"Ми стоїмо на принципі fair play і ми розуміємо, що в сучасних умовах без технології VAR не обійтись. Ми це підтверджуємо і тим, що закупили цю машину за власний рахунок. Її обладнання коштувало майже 300 тисяч євро. Ми це зробили першими в Україні і також наголошуємо на тому, що перших 10 турів "Полісся" є єдиним клубом, який за власною ініціативою звертався до УАФ, і абсолютно кожен матч, включно з кубковим у Житомирі, проведено із системою VAR. Послуги роботи цієї системи на матчах ФК "Полісся" оплатив за власний рахунок", — розповів Володимир Загурський.

Вже після рішення президента "Полісся" виділити кошти на закупівлю обладнання системи VAR, готовність приєднатись до цієї ініціативи висловили і інші клуби УПЛ.

"УАФ сприйняло таку ініціативу "Полісся" та президента клубу Геннадія Буткевича позитивно. Більше того — наш приклад слугував прикладом для інших клубів, ми знаємо, що інші клуби так само здійснили, але вже після нас, закупівлю машин VAR. Сподіваємось, що вже найближчим часом автомобіль, який ми передали, приступить до роботи та стане на обслуговування арбітражу", — каже Володимир Загурський.

Як повідомлялось раніше, футбольний клуб "Полісся" запускає продаж віртуальних квитків на матч 10 туру Української Прем'єр-Ліги проти київського "Динамо".

Нагадаємо, перед матчем 3 туру Української Прем'єр-ліги проти львівського "Руха" футбольний клуб "Полісся" з ініціативи президента клубу Геннадія Буткевича передав чек на 1 000 0000 гривень благодійному фонду "Трибуна Героїв", який опікується сім'ями загиблих футбольних вболівальників.

Рубрика:
Спорт Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: