fbpx
Сьогодні
16:37 13 Жов 2023

Завдяки "Час діяти, Україно!" на Київщині запрацював безпечний простір для дітей: у чому рішення

"Час діяти, Україно!": на Київщині у Баришівці запрацював оновлений та безпечний простір для дозвілля дітей. Там модернізували дитячий майданчик.

Про це повідомляє пресслужба МХП-Агро-С, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Під час війни у місті повинен бути безпечний простір, куди діти можуть прийти та мати розраду, комунікацію, психоемоційну підтримку, знайти собі друзів.

Зрозуміло, що у час війни діти страждають не менше за дорослих, можливо, навіть, більше. Для них теж це болить, але вони не скажуть про це так, як дорослі. У них теж зруйнувався повністю світ, особливо для дітей ВПО. Та і на місцевих дуже впливає війна, кожна дитина постраждала, але різною мірою. Всім треба підтримка, відчуття безпечного життя, радощів і позитивних емоцій, бо це допомагає

Яке рішення?

На Київщині у Баришівці запрацював оновлений та безпечний простір для дозвілля дітей.

Проєкт вдалося реалізувати заявляти черговій перемозі Баришівської селищної ради у конкурсі соціальних ініціатив "Час діяти, Україно!".

Як це працює?

"Завдяки грантовим коштам та співфінансуванню з місцевого бюджету громаді вдається реалізувати інфраструктурні, освітні та культурні проєкти, які створюють комфортне середовище для проживання всіх її жителів – як дорослих, так і дітей", – йдеться у повідомленні.

Так, завдяки черговій перемозі у цьому конкурсі оновлений та безпечний простір для дозвілля отримали у центрі свого селища найменші його жителі.

Загальна вартість проєкту модернізації дитячого майданчика 400 тис. грн, грантові кошти з яких становлять 100 тис. грн. На ці кошти переможці придбали сучасні ігрові комплекси. Особливу увагу приділили технічним характеристикам ігрових споруд та якості матеріалів.

"Модернізації дитячого майданчика радіють і діти, і батьки. Локація поруч із Культурно-мистецьким центром у селищі досить вдала для відпочинку. Впевнена, що він стане улюбленим місцем для їхнього спільного дозвілля", – зауважує представниця благодійного фонду "МХП-Громаді" Катерина Комаревич.

Конкурс "Час діяти, Україно!" триває четвертий рік поспіль. Рекордну кількість заявок для участі у конкурсі було подано цього року – 837.

"Цьогоріч активно подавалися ініціативи від благодійних та громадських організацій – це 151 проєкт. Чимало пропозицій націлені на розвиток громадських просторів, освітніх та медичних проєктів, інфраструктури в малих містах та селах. Експерти конкурсного комітету також відзначили ініціативи, що направлені на реабілітацію й збереження традицій та культурної спадщини", – додає керівник національних проєктів благодійного фонду "МХП-Громаді" Володимир Панченко.

Бюджет конкурсу становить майже 13 млн грн. Грантовий конкурс охоплює 12 областей України.

Довідка

"МХП-Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Як повідомлялось, у Броварах Київської області стартували роботи з реконструкції садочка "Джерельце", біля якого у січні розбився гвинтокрил МВС.

Нагадаємо, що у Київській області в селі Шибене розпочав роботу відновлений дитячий садочок-школа "Світлий".

Окрім того, 24 серпня, в Ірпені, що на Київщині відкрили відновлений дитсадок "Рута", який був зруйнований через росіян. Литва взяла на себе усі витрати на його відбудову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: