fbpx
Сьогодні
20:46 11 Жов 2023

Рішення для відбудови: в Україні запускають проєкт з відбудови українських сіл

Архітектурний проєкт RE:Ukraine Villages у жовтні проведе ініціативу «Батьківська хата».

Про проєкт розповідає Рубрика, посилаючись на засновника – Славу Балбека.

У чому проблема?

Від початку повномасштабного вторгнення росії тисячі сільських будинків України були пошкоджені чи зруйновані. Одне з завдань проєкту – зберегти сформований органічний образ українських сіл і не дати стерти його типовою забудовою.

Яке рішення?

RE:Ukraine Villages – проєкт майстерні архітектурного інтер'єру Balbek Bureau. Це онлайн-конструктор, яка спрощує відбудову сільського житла з повагою до локального контексту. Мета ініціативи – зробити відновлення будинків простим і доступним для людей із різним достатком та зберегти сформований образ українського села.

Робота розпочалася в червні 2022. Завдяки практикам параметрики та digital-архітектури було сформульовано дизайн-код деокупованої частини Київщини, який ліг в основу RE:Ukraine Villages.

Скориставшись безкоштовним онлайн-конструктором, українці отримали готову інструкцію з відбудови житла: pdf з ізометрією, планами, кресленнями, розгортками фасадів і рекомендаціями оздоблювальних матеріалів.

Понад 200 мільйонів варіантів будинків – і це тільки для Київської області.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Slava Balbek (@balbekus)

Як це працює?

Наразі в онлайн-конструкторі є Київська область, у жовтні додадуть Чернігівську. Наступний крок – це відкриття Полтавської, Сумської, Харківської… і так до останньої області, які постраждали від російської агресії. У планах – додати всі області України та створити книгу-дослідження архітектури українського села.

Для цього запускають тижневу акцію «Батьківська хата» зі збору даних та фотоматеріалів.

"Проєкт спрямований на дослідження та збереження архітектурного коду сіл, а також полегшення відбудови житла з повагою до етнографічного контексту", – зазначає команда RE:Ukraine Villages. 

У рамках ініціативи збиратимуть інформацію про українські хати, щоб у команди були зразки для відбудови зруйнованих сіл.

Як долучитися – з 10 по 20 жовтня перейти за посиланням, описати параметри свого сільського будинку, додати фото та вказати регіон.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: