fbpx
Сьогодні
Фото 13:19 11 Жов 2023

Президент у Брюсселі зустрівся з главою Пентагону та Генсеком НАТО

Фото: ОПУ

11 жовтня під час робочого візиту до Бельгії Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном та новим головою Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном.

Пр це пише Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Під час зустрічі зі Столтенбергом Глава держави відзначив важливу лідерську роль Генерального секретаря в координації роботи союзників та ухваленні рішень Альянсу на підтримку України.

Президент подякував очільнику НАТО за участь у першому міжнародному Форумі оборонних індустрій в Україні.

"Вдячний за ваш сильний сигнал під час форуму, що Україні потрібні засоби високої якості, у великій кількості та швидко, щоб зупинити дрони й перехопити ракети", – сказав Зеленський.

Глава держави також відзначив важливість співпраці України з провідними світовими виробниками озброєнь для впровадження стандартів НАТО в оборонній промисловості та посилення взаємосумісності з Альянсом.

Зеленський та Столтенберг у Брюсселі

Фото: ОПУ

Президент України висловив сподівання що країни – члени ухвалять подальші позитивні рішення щодо постачання нашій країні озброєнь та військової техніки, а також щодо надання іншої необхідної допомоги.

Про це вони поговорять під час сьогоднішнього засідання Ради Україна – НАТО на рівні міністрів оборони та засідання міністрів оборони Альянсу завтра.

Володимир Зеленський відзначив налаштованість української сторони на активну роботу із союзниками для узгодження нової адаптованої Річної національної програми, спрямованої на впровадження в Україні принципів і стандартів НАТО.

У цьому контексті він також наголосив на важливості підготовки спільно з Альянсом Дорожньої карти взаємосумісності України з НАТО.

Також Глава держави зустрівся з Ллойдом Остіном та подякував йому за непохитність оборонної та політичної підтримки України з боку Сполучених Штатів Америки.

Остін та Зеленський у Брюсселі

Фото: ОПУ

Своєю чергою, очільник Пентагона поінформував Президента про прогрес у наданні нашій державі додаткових систем ППО.

Володимир Зеленський наголосив на важливості посилення української протиповітряної оборони саме напередодні зимового періоду.

"Зима – це велике випробування. Нам справді потрібна допомога партнерів для захисту критичної інфраструктури. ППО – це не лише військове питання.

Від цього залежить нормальність життя, як працюватиме економіка, як платитимуться податки, які йдуть на забезпечення потреб армії, наш захист від російської агресії. Також від цього залежить, скільки людей повернеться до України з-за кордону", наголосив Президент.

Остін та Зеленський у Брюсселі

Фото: ОПУ

Український лідер подякував Сполученим Штатам за новий пакет військової допомоги та поінформував про нагальні потреби української армії. Зокрема, він зробив акцент на важливості постачання фронтової ППО, систем РЕБ та артилерійських снарядів.

Зі свого боку Ллойд Остін запевнив у продовженні сталого й безперервного постачання всього необхідного озброєння для України. Він наголосив, що Сполучені Штати мають необхідні для цього ресурси та можливості й залишаються сфокусованими на підтримці України.

Що відомо про черговий Рамштайн

11 жовтня у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі пройде чергова зустріч у форматі "Рамштайн" з оборони України. Вона стане вже 1-ю за рахунком.

Також цього ж дня запланована зустріч Ради Україна-НАТО. Від України на "Рамштайн" поїхав міністр оборони Рустем Умєров.

Президент Володимир Зеленський також перебуває з неанонсованим візитом у Брюсселі та завітав до штаб-квартири НАТО, щоб уперше взяти участь у засіданні формату "Рамштайн".

Як повідомив Зеленський, він має зустрітися з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом і міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Своєю чергою, очільник Пентагону Ллойд Остін під час засідання Контактної групи у форматі "Рамштайн" підтвердив надання Україні нового пакету допомоги на 200 млн доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: