fbpx
Сьогодні
10:10 08 Жов 2023

Щонайменше 1000 птахів загинули за день від зіткнення з однією будівлею у Чикаго

Фото: Willowbrook Wildlife Center

Найбільший у Північній Америці чиказький конференц-центр McCormick Place є смертельною перешкодою для птахів, бо значна площа фасаду цієї будівлі покрита склом.

Про це пише The Guardian, інформує Рубрика.

Так, птахи мігрували на південь до місць зимівлі.

Волонтери досі знаходять трупи тих, хто зіткнувся з будівлею. З кінця середи, 4 жовтня, до початку четверга, 5 жовтня, максимальна кількість птахів у повітрі над округом Кук, де розташована агломерація Чикаго, становила до 1,5 мільйона.

Фото: Willowbrook Wildlife Center

Птахи гинуть у великих кількостях на невеликій географічній території здебільшого в періоди пікової міграції навесні та восени.

Погодні умови, як-от вітер, дощ і туман, можуть ускладнити орієнтацію птахів, а світлове забруднення з міст — втягнути їх у пастку серед смертоносних споруд.

Щорічно через зіткнення з будівлями гине до мільярда птахів, а у випадку з Чикаго мертві та поранені птахи, найімовірніше, летіли з Канади до Південної та Центральної Америки.

Вимкнення освітлення будівель є одним зі способів зменшити кількість смертей.

Дослідження 2021 року, яке провели біля того самого конференц-центру в Чикаго, показало, що вимикання половини світла у великих будівлях може зменшити кількість зіткнень у 6-11 разів.

Наявність віконного скла з візуальними маркерами, як-от точки або візерунки, може дозволити птахам визначити, чи є безпечний прохід для них, щоб пролетіти.

Довідка

Чикаго  — місто в штаті Іллінойс, лежить на березі озера Мічиган; третє за величиною в США, важливий промисловий, торговельний і культурний центр Середнього Заходу. 3 млн населення в самому місті, 7,1 млн в метрополії Чикаго. Воно відоме у світі своєю багатою історією та архітектурою.

За результатами опитування, що провів журнал Forbes серед фахівців у 2010 році, Чикаго потрапив до дванадцятки найкрасивіших міст світу. Головними "повітряними воротами" міста є Аеропорт О'Хара.

Нагадаємо, що в зоозахисній організації UAnimals розповіли, що робити, якщо знайшли лелеку й припускаєте, що він постраждав та надали інструкцію з порятунку цих птахів.

Також Рубрика писала, що на Волині у селі Майдан-Липненський четверо лелек провалились усередину закинутої водонапірної вежі, завдяки небайдужим їх вдалося визволити.

Окрім того, повідомлялось, що на Одещині у нацпарку "Тузлівські лимани" фламінго вивели 192 пташенят. Це сталося вперше в Україні, коли ці птахи заснували велику колонію та вивели впродовж літа таку велику кількість пташенят. Згодом у Нацпарку "Тузлівські лимани" відбулося кільцювання пташенят рожевих фламінго.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: