fbpx
Сьогодні
17:30 07 Жов 2023

Армія оборони Ізраїлю сподівається до кінця дня "зачистити" терористів ХАМАС

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розраховує до кінця суботи, 7 жовтня, завершити зачистку терористів ХАМАС, які проникли на ізраїльську територію.

Про це заявив речник ЦАХАЛ Річард Гехт, повідомляє Рубрика посилаючись на CNN.

"Ми дуже зосереджені на порятунку сил, де тривають бої. Сподіваюся, до кінця дня в Ізраїлі більше не буде живих терористів", – сказав представник армії Ізраїлю.

Він зазначив, що наразі ізраїльський спецназ веде бої в різних місцях країни, а на допомогу йому були викликані "десятки тисяч" резервістів.

"Ми повністю розгорнуті та зосереджені на прикритті з повітря, щоб побачити, що відбувається, ми відправили сили до точок вторгнення, і ми поступово повертаємо територію та намагаємося подбати про всіх цих людей, які увійшли", – додав Гехт.

Крім того, британське видання The Guardian опублікувало інфографіку з ізраїльськими населеними пунктами, в які увійшли сьогодні бойовики ХАМАС. Так, бої зараз йдуть в 13 населених пунктах, зокрема у місті Сдерот.

Варто зазначити, за повідомленням міністерство охорони здоров'я Палестини в Газі, щонайменше 198 палестинців були вбиті в Газі в суботу, також 1610 отримали поранення.

Міністерство не надало детальної інформації про те, де сталися загибелі, і чи були серед загиблих бойовики ХАМАС або цивільні особи в Газі.

Ці смерті відбулися після того, як Армія оборони Ізраїлю здійснила удари у відповідь на шквал тисяч ракет із ХАМАС по Ізраїлю та вторгнення бойовиків ХАМАС, у результаті якого в Ізраїлі загинули щонайменше 40 людей і майже 800 отримали поранення.

Нагадаємо, сьогодні вранці терористи руху ХАМАС атакували Ізраїль з Сектору Гази. Після масштабного ракетного обстрілу Ізраїля, бойовики зайшли на територію міста Сдерот.

Станом на зараз відомо про щонайменше 40 загиблих та понад 700 поранених в Ізраїлі.

Прем'єр-міністр Ізраїля Беньямін Нетаньяху заявив про те, що його країна перебуває у "стані війни", а Збройні сили оголосили контртерористичну операцію "Залізні мечі".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: