fbpx
Сьогодні
16:36 06 Жов 2023

У ЗСУ розповіли, як похолодання вплине на перебіг бойових дій

Як осіннє похолодання вплине на перебіг бойових дій в Україні та як військові до цього готуються?

Про це розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш, повідомляє Рубрика, посилаючись на ефір телемарафону.

За його словами, мова йде про переведення техніки на зимовий стан: відбувається заміна мастил, добавка різних присадок до пального, а також підготовка забезпечення особового складу буржуйками, засобами опалення.

Євлаш пояснив, що в цьому плані військовим активно допомагають волонтери, передають ЗСУ грілки, та інші різні необхідні засоби, якими наші бійці можуть зігрітися в холодну пору року.

Також начальник пресслужби Східного угруповання військ додав, що військовослужбовці утеплюють свої бліндажі та місця проживання. Це стандартні заходи.

Окремо Євлаш зауважив, що похолодання вплине на перебіг бойових дій, проте військові будуть дивитись на погоду.

"Якщо це будуть дощі, то це один сценарій, якщо одразу вдарять морози, то це буде інший сценарій. Оскільки ґрунт залишиться мерзлими, по ньому зможе їздити важка техніка", – сказав Євлаш.

Також військовий пояснив, що тумани та дощі позначаться на використанні безпілотних літальних апаратів, які не можуть застосовуватися в таку погоду. Під час такої погоди буде важко застосовувати тактичну та армійську авіацію, буде значно складніше вести бойові дії.

Саме тому військові будуть слідкувати та реагувати на це відповідно до обстановки та оперативного стану на місцях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: