fbpx
Сьогодні
Відео, фото 21:45 05 Жов 2023

На Донеччині у Покровську відкрили відділення гемодіалізу: як працює це рішення

Фото: pokrovsk-rada.gov.ua

У Покровську в Донецькій області відкрили відділення гемодіалізу.

Про це у Фейсбуці повідомила Торецька міська військово-цивільна адміністрація, пише Рубрика.

У чому проблема?

Гемодіаліз – це усунення з циркулюючої крові надмірної кількості води та токсичних сполук. Процедура проводиться за допомогою апарата, що називається "штучна нирка", що містить мембрану з отворами малого розміру. Великі молекули токсичних сполук затримуються цією мембраною і разом із надлишком води відфільтровуються апаратом.

Апарат гемодіалізу гнучкою трубкою з'єднується з кровоносною системою і за допомогою спеціального насоса артеріальна кров проганяється через мембранний фільтр. Після очищення кров через іншу систему трубок закачується у організм. Процедура проводиться у стерильних умовах. Сеанс триває близько 5 годин і, як правило, проводиться раз на два дні.

Наразі через війну в Україні гемодіаліз є недоступним для більшості українців.

Яке рішення?

У Покровську на Донеччині відкрили відділення гемодіалізу, своїми послугами воно охопить усю вільну територію регіону.

"4 жовтня в Покровську відбулося відкриття відділення гемодіалізу завдяки співпраці Торецької та Покровської міських військових адміністрацій. Відділення вже приймає перших пацієнтів. Планується, що воно своїми послугами охопить усю вільну територію Донеччини", – йдеться у повідомленні.

Як це працює?

Зазначається, що у серпні цього року начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик та начальник Покровської МВА Сергій Добряк підписали меморандум щодо передачі у користування з прифронтового та обстрілюваного Торецька обладнання для майбутнього відділення "Гемодіалізу та еферентних методів лікування".

Фото: pokrovsk-rada.gov.ua

Фото: pokrovsk-rada.gov.ua

У свою чергу на сайті Покровської військової місцевої адміністрації повідомили, що вже 12 жителів Донеччини отримують у лікарні Покровська так звану нирку, всього до цієї процедури буде долучено 30 пацієнтів.

"Ми маємо надію, що наступного року ми запровадимо в доброзичливій медицині для наших мешканців додаткове безкоштовне придбання медикаментів для всіх процедур. Тому разом – до перемоги, все буде Україна", – заявив Добряк.

Як повідомлялося, Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує інфраструктурні об'єкти. На території області, яка контролюється українською владою, на початок вересня 2023 року проживало понад 522 тис. людей.

Нагадаємо, зусиллями фонду "Надія" та партнерів у прифронтовому шпиталі Донеччини обладнано кабінет гастроколоноскопії та встановлено нову систему для гемодіалізу PRISMAFLEX.

Окрім того, у Донецькі області в населених пунктах Лиманської громади працюватимуть дві мобільні стоматологічні клініки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: