fbpx
Сьогодні
21:34 01 Жов 2023

Ще три судна з агропродукцією та залізною рудою вийшли з українських портів

Фото: facebook /oleksandr.kubrakov

Ще три судна з агропродукцією та залізною рудою вийшли з портів Чорноморськ та Південний, а 5 нових суден прямують до портів на завантаження.

Про це повідомив у Facebook віце-премʼєр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, інформує Рубрика.

За словами Кубракова, балкери AZARA, YING HAO 01, ENEIDA (прапори Ліберії та Палау) експортували понад 127 тис тонн украінськоі агропродукціі та залізної руди.

Міністр додав, що у Великій Одесі чекають під завантаження 5 нових суден.

"Балкери OLGA, IDA, DANNY BOY, FORZA DORIA, NEW LEGACY експортують майже 120 тис тонн українського збіжжя до країн Африки та Європи", – зазначив він.

Довідка

Нагадаємо, у липні росія заявила, що виходить із "зернової угоди" через нібито невиконання її умов. Після цього окупанти почали обстрілювати українські порти та зернову інфраструктуру на півдні України.

У серпні Україна оголосила про відкриття у Чорному морі тимчасових коридорів для торговельних суден. ВМС України наголосили, що зберігається загроза з боку рф.

Маршрути передусім призначені для виходу цивільних суден, що знаходяться в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний ще з початку повномасштабного вторгнення росії.

Як відомо, 16 серпня з порту Одеси вийшло перше судно після припинення "зернової угоди", воно прибуло до Стамбулу у Туреччині 18 серпня.

А у суботу, 26 серпня, з Одеського порту вже вийшло друге судно попри оголошення російською федерацією про припинення дії зернової угоди

26 вересня повідомлялось, що тимчасовим гуманітарним коридором у Чорному морі з Одеських портів вже вийшли сім суден.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: