fbpx
Сьогодні
Відео 12:41 02 Жов 2023

Ігнат: ворожа армія застосовувала балістичну ракету на одному з напрямків

Є інформація, що російські війська застосовували сьогодні балістичну ракету на одному з напрямків.

Про це повідомив в ефірі телемарафону "Єдині новини" речник Повітряних сил Збройних сил України полковник Юрій Ігнат, пише Рубрика.

"Окрім того, що сили та засоби Повітряних сил у ніч на 2 жовтня знищили 4 БПЛА Shahed, є інформація, що ворог застосовував і балістичну ракету на одному з напрямків. Наразі уточнюється, що з нею відбулося", – сказав він.

За словами Ігната, окупанти інтенсивно застосовують керовані авіабомби (КАБ), особливо на півдні України. На цьому напрямку тактична авіація працює постійно, безпілотники висять постійно.

"Тому КАБ залишаються проблемою. Щоб їм протистояти, нам потрібно посилювати засоби протидії російській авіації. Нам потрібні насамперед зенітні ракетні далекобійні системи, такі як "Петріот", і літаки, які зможуть витіснити росіян подалі від наших кордонів", – наголосив він.

Речник зауважив, що є дані про те, що в майбутніх атаках ворога домінуватимуть ударні безпілотники.

Також Ігнат розповів, що триває формування нових груп українських пілотів для навчання на F-16. Льотчики вже в Україні виконують завдання, вчать мову, готуються на симуляторах.

"Загалом, інформація про навчання не є публічною. За кордоном пілоти літають уже на авіатренажерах, наступний етап — польоти з інструктором на справжніх літаках", — сказав Ігнат.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповідав, що опановування українськими бойовими пілотами винищувачів F-16 за допомогою симуляторів значно пришвидшить їхнє навчання за кордоном.

Окрім того, Повітряні сили оприлюднили відео, як проходить адаптація пілотів до F-16 в Україні.

Як повідомлялося, вночі 2 жовтня Повітряні сили ЗСУ знищили чотири ворожі ударні дрони типу Shahed.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: