fbpx
Сьогодні
19:54 27 Вер 2023

Опановування українськими пілотами F-16 за допомогою симуляторів пришвидшить їхнє навчання за кордоном, – Ігнат

Опановування українськими бойовими пілотами винищувачів F-16 за допомогою симуляторів значно пришвидшить їхнє навчання за кордоном.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи нічну атаку ворога, повідомляє Рубрика.

«Тут даються команди англійською мовою – це теж допомагає. Таким чином, працювати у складі підрозділів, у парах, виконувати місію та завдання у віртуальній реальності – це дійсно те, що може пришвидшити процес навчання саме за кордоном», – сказав Ігнат.

За його словами, пілоти знайомляться з кабіною F-16 у віртуальній реальності у вільний від бойових завдань час. У програмне забезпечення симуляторів завантажено карти території України, в тому числі й окуповані території, тому «льотчики можуть туди полети, постріляти та повернутися. Це дозволяє їм швидше адаптуватися, швидше зрозуміти принципи нового для них літака у майбутньому».

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат раніше зазначав, що навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16 триватиме шість місяців, а можливо і менше.

Днями Повітряні сили ЗСУ показали, як українські бойові пілоти адаптуються до багатоцільових винищувачів F-16. У ролику зазначається, що льотчиків у вільний час знайомлять із кабіною літака у віртуальній реальності та дають для відпрацювання загальні місії у складі пари, ланки та ескадрильї.

Що відомо про навчання пілотів на винищувачах F-16

Низка країн Європи в рамках авіаційної коаліції погодилися провести навчання для українських пілотів на винищувачах F-16.

Після візиту президента Володимира Зеленського до Європи стало відомо, що Нідерланди, Данія і Норвегія погодилися надати Україні щонайменше 61 винищувач.

Відмітимо, в Міністерстві оборони заявляли, що Україна може отримати перші літаки F-16 не раніше, ніж через 6-7 місяців.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: