fbpx
Сьогодні
11:58 01 Жов 2023

Британська розвідка: росія планує збільшити фінансування на війну

Фото: З відкритих джерел

Російська федерація, ймовірно, планує суттєво збільшити витрати на війну у 2024 році та готується до тривалої війни з Україною.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідка Міністерства оборони Британії.

Як розповіли британські аналітики, згідно з документами, які, схоже, є витоком з російського міністерства фінансів, витрати рф на "оборону" можуть зрости до близько 30% усіх державних витрат у 2024 році.

Міноборони росії просить закласти на "оборону" 10,8 трлн рублів, що складає приблизно 6% російського ВВП і зростання на 68%, порівняно з цифрою у бюджеті 2023 року.

"З високою ймовірністю, Росія може витримати такий рівень оборонних витрат протягом 2024 року, але лише коштом інших секторів економіки. Повні деталі російських оборонних витрат завжди засекречені, проте ці цифри дозволяють припускати, що РФ готується до багаторічної війни в Україні. Перед цим були публічні коментарі міністра оборони Сєргєя Шойгу 27 вересня, де йдеться, що він очікує продовження війни до 2025 року", наголошують в огляді.

Нагадаємо, що в попередньому огляді британська розвідка розповідала, що залучення до боїв "шматками" новоствореної російської 25-ї армії зменшує ймовірність нового масштабного наступу рф найближчим часом.

Раніше розвідка повідомляла, що росія планувала розгортати 25-ту армію лише з грудня.

Своєю чергою, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський також повідомляв, що на Лиманському напрямку продовжується заміна військ на частини 25 армії, які сформовані та перекинуті з території рф.

Також відзначали, що російські локальні контратаки на фронті часто виявляються провальними.

Окрім того, 200-та окрема мотострілецька бригада 14-го армійського корпусу берегових військ Північного флоту рф втратила на Бахмутському напрямку багато живої сили як "двохсотими", так і пораненими: майже дві сотні військових цього підрозділу лежать в міській лікарні Первомайська Луганської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: