fbpx
Сьогодні
08:30 30 Вер 2023

Летіли непростими маршрутами: окупанти запустили по півдню України понад 20 ударних безпілотників

Російсько-окупаційні війська вночі, 30 вересня, вчергове завдали удару по півдню України безпілотниками типу "Шахед", які запустили непростими маршрутами.

Про це заявила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Нагадаємо, що у ніч на 30 вересня у низці областей, у тому числі Вінницькій, було оголошено повітряну тривогу через загрозу застосування ворогом ударних безпілотників.

"Безпілотники були знову спрямовані на Південь Одещини, знову були спрямовані за непростими маршрутами. В тому числі маневруючи, намагалися обійти систему протиповітряної оборони для того, щоб увійти не тільки в південні, а й у центральні регіони України", пояснила речниця ОК "Південь".

Як розповіла Гуменюк, результати атаки на цей час підбиваються. Однак, з її слів, вже зрозуміло, що вона була досить потужною.

Керівниця пресцентру зауважила, що за попередніми даними агресори застосували понад 20 безпілотників і орієнтовно 20 – було знищено.

Гуменюк також наголосила, що пріоритетом ворога все ще залишається Подунав'я, а саме припортова інфраструктура. Росіяни продовжують шукати об'єкти критичної та іншої важливої інфраструктури, ураження яких може суттєво вплинути в тому числі на економіку регіонів.

"На жаль, відбулося влучання в один з об'єктів інфраструктури на Вінниччині, але пожежа вже ліквідована. І евакуація, яка проводилась для безпеки людей, не була критичною", – підкреслила вона.

Що відомо про атаки російських дронів-камікадзе по Україні

Російські окупанти постійно намагаються атакувати Україну за допомогою дронів-камікадзе "Шахед" та ракет.

Так, у ніч на 30 вересня у Вінницькій області пролунало кілька вибухів, працювали сили протиповітряної оборони. Зафіксували влучання в об'єкт інфраструктури.

Окрім того, окупанти атакували Україну 28 вересня. Тоді вони використали 44 безпілотники, 34 з яких вдалося збити силам протиповітряної оборони. Ворожі дрони фіксували ще в Одеській та Миколаївській областях.

Також, 26 вересня, в українському небі протиповітряна оборона "приземлила" 26 із 38-ми дронів-камікадзе: для збиття повітряних цілей залучали винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: