fbpx
Сьогодні
19:20 30 Вер 2023

Чехія надасть Україні ліцензію на виробництво штурмових гвинтівок CZ BREN 2

English version here

Чеська Республіка передасть Україні ліцензію на виробництво штурмових гвинтівок CZ BREN 2, а також допоможе налагодити в Україні виробництво боєприпасів до них.

Про це повідомляється на сайті Міноборони Чехії.

У п'ятницю, 29 вересня, заступник міністра оборони Даніель Блажковец взяв участь у першому в історії України "Міжнародному форумі оборонної промисловості". У своєму виступі Блажковец чітко озвучив позицію уряду, що підтримка з боку Чехії триватиме до остаточної перемоги України.

На полях форуму депутат також обговорив з українською стороною поточні спільні проекти на різних стадіях розробки, а також можливості початку співпраці над новими проектами.

"Наша підтримка змінилася від рівня військової допомоги та постачання кінцевої продукції до довгострокової інтенсивної оборонно-промислової кооперації, до якої залучені не лише наші армії, а й підприємства ОПК, як державні, так і приватні. Проте ми хочемо розвинути цю співпрацю ще далі", – наголосив заступник міністра оборони.

В результаті сторони домовились, що Чехія передасть Україні ліцензію на виробництво штурмових гвинтівок CZ BREN 2.

Крім того, чехи також допоможуть українцям налагодити виробництво боєприпасів. Цей проект втілюватиме компанія Sellier & Bellot

Виробництво CZ BREN 2 на українських потужностях називають одним із «флагманських» проєктів українсько-чеської співпраці, яку обговорювали на Міжнародному форумі оборонних індустрій в Києві.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: