fbpx
Сьогодні
10:41 28 Вер 2023

Ворог влаштував потужну атаку по Україні: Ігнат розповів про особливості обстрілу

Фото: ПС ЗСУ

Цієї ночі російські війська влаштували потужну атаку по Україні, використавши при цьому не рекордну кількість дронів-камікадзе. Водночас РФ більш інтенсивно почала застосовувати ударні дрони.

Про це повідомив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону, пише Рубрика.

"Цієї ночі була не рекордна кількість безпілотників. Було й більше. Але 44 це близько півсотні й доволі потужна атака. 34 знищено плюс безпілотники оперативно-тактичного рівня минулої доби, шість таких збито", – розповів він.

За словами спікера, ворог більш інтенсивно почав застосовувати ударні БПЛА типу "шахед" та інших типів. На жаль, за словами Ігната, ворог наразі має можливості виготовляти й власну продукцію стосовно ударних безпілотників.

"Тому в цьому плані є дійсно нові виклики та загрози. Ми маємо на них реагувати. Відповідно застосовувати засоби протидії, які можемо собі дозволити на цей час", – додав він.

Військовий не виключає, що "тема ППО завжди буде топовою", бо "ворог, можливо, буде й надалі тероризувати нашу і критичну інфраструктуру, і паливно-енергетичний сектор й інші об'єкти".

Коментуючи безпілотники оперативно-тактичного рівня, Ігнат назвав їх "дуже небезпечною річчю".

"Ми розуміємо, що вони фактично "висять" цілодобово на лінії бойового зіткнення і навіть в тилу. Мається на увазі міста Кривий Ріг, Дніпро, Харківщина, Сумщина, Чернігівщина. Там часто спостерігаються БПЛА. Це малошвидкісна, малопомітна та малорозмірна ціль. Дуже важко їх знищувати, небезпека від них дуже серйозна. Оскільки потім до того БПЛА може прилетіти "Ланцет", – пояснив він.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: