fbpx
Сьогодні
16:30 28 Вер 2023

Окупанти збільшили кількість обстрілів по Херсонщині: використовують авіабомби та ракети

English version here

Російські окупанти збільшили кількість обстрілів Херсона та області. Зокрема, ворог застосовує авіабомби та ракети, які у цьому регіоні вже давно не використовували.

Про це розповів речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков, повідомляє Рубрика, посилаючись на його коментар в ефірі телемарафону.

За інформацією чиновника, за минулі три доби окупанти скинули більше ніж 50 авіабомб, в тому числі і на Херсон.

"Майже в три-чотири, в деякі дні в чотири рази збільшилась кількість авіабомб", – розповів він.

Толоконніков зазначає, що російські війська почали використовувати в Херсонській області під час обстрілів і ракети, які вже давно не застосовували.

"Їх давно не було. Але і ракети вже сюди підлітають", – додав він.

Він також звернувся до мешканців регіону з проханням не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

"На зліт Су-34, Су-35 реагує повітряна тривога. Деякий час планують (окупанти, – ред.) скиди авіабомб. Є хвилин 10-15 до атаки РФ, в залежності від точки пуску", – каже Толоконніков.

Ситуація у Херсонській області

Увагу на збільшення обстрілів Херсонської області звернув Володимир Зеленський.

«Окрема увага – Херсону, Херсонщині. Цими днями Росія з особливою жорстокістю обстрілює Херсон, Берислав, села Херсонської області. Артилерія, керовані авіабомби. По будинках, фермах, по звичайних магазинах та інфраструктурі. Свідомий терор окупанта. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких!», – наголосив Президент.

Що відомо про обстріли на Херсонщині

Як повідомляла Рубрика, 24 вересня ввечері російські війська вдарили керованими авіабомбами по Херсону.

Окрім того повідомлялось, що ворог 24 вересня декілька раз атакував Берислав Херсонської області авіацією, є загиблі та поранені цивільні. Під час другого авіаудару окупаційні війська зруйнували приватні будинки, загинула жінка. Її особу встановлюють.

25 вересня у другій половині дня ворог завдав артилерійського удару по ринку. Через обстріл знищено торговельні точки, пошкоджено аптеку, у навколишніх будинках – вибито вікна.

26 вересня армія рф знову атакувала Херсон. Близько 15:10 у Херсоні росія обстріляла житлові квартали. У стані середньої тяжкості шпиталізували 52-річну жінку, яка під час обстрілу перебувала біля власного будинку. Двом пораненим чоловікам медичну допомогу надали на місці.

Зранку, 25 вересня, російські війська скинули на Берислав Херсонської області чотири авіабомби. Одна з них упала на будівлю ЖЕКу, одна людина загинула, є поранені.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: