fbpx
Сьогодні
15:47 27 Вер 2023

Обласний центр допомоги військовим відкрили на Київщині: у чому рішення

English version here

Фото: Фейсбук / Бучанська міська рада

У Бучанській громаді, що на Київщині запрацював Київський обласний центр допомоги українським захисникам, де можна отримати кваліфіковану допомогу з питань медичної допомоги та реабілітації.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Бучанської міської ради.

У чому проблема?

Говорячи про психологічну та психіатричну допомогу для військових, ветерани зокрема наголошують на нестачі належно кваліфікованих кадрів.

Дослідження показало, що ветерани відокремлюють військову медицину від цивільної. Вважають, що у зв'язку з війною та додатковим фінансуванням закладів охорони здоров'я для військових та ветеранів, якість надання послуг в них, зокрема в шпиталях, вища, ніж в цивільних медичних закладах.

Окрім того, допомоги потребують не тільки військові, але й їх родини. Тому для визначення якої саме допомоги потребує військовослужбовець і потрібні центри, які володіють всією інформацією щодо реабілібації та соціальних гарантій.

Яке рішення?

У Бучанській громаді розпочав свою роботу Київський обласний центр допомоги українським захисникам, де можна отримати кваліфіковану допомогу з питань медичної допомоги та реабілітації.

Як це працює?

Як повідомляють, в обласному центрі допомоги можна отримати консультації стосовно прав, пільг, соціальних гарантій та механізмів їхньої реалізації.

Також тут допомагатимуть в адаптації та реабілітації учасників бойових дій та членів їхніх сімей.

Звертатися по допомогу можуть:

  • військовослужбовці,
  • члени їхніх сімей,
  • родичі загиблих та безвісти зниклих.

Центр працює щочетверга з 9:00 до 15:00 за адресою: м. Буча, вул. Енергетиків, 12 (Бучанська міська рада). Приходити можна в порядку живої черги, або домовитись про зустріч за номером телефону: +380 (67) 601 03 29.

Нагадаємо, що у ДУ "Інститут травматології та ортопедії НАМНУ" торік почали тестувати віртуальну реальність, поєднуючи її з іншими методами реабілітації, щоб допомогти пацієнтам, які мають вогнепальні пошкодження.

Наразі там активно впроваджують це до інших методик реабілітації. "Рубрика" розповідає, як це працює. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "Реабілітація та віртуальна реальність: як нові технології допомагають відновлюватись пораненим".

Нагадаємо, у Конотопському районі Сумської області створять центр реабілітації захисників і захисниць України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: