fbpx
Сьогодні
Фото 17:00 26 Вер 2023

В Україні планують розпочати виробництво бойових машин піхоти ASCOD

English version here

Фото: Українська бронетехніка

ТОВ «Українська бронетехніка» у партнерстві з американською General Dynamics та східноєвропейською Czechoslovak Group планує розпочати виробництво бойових машин піхоти ASCOD.

Про це компанія інформує у соціальній мережі Фейсбуці, передає Рубрика.

«Європейське відділення американської корпорації General Dynamics, східноєвропейський промисловий конгломерат Czechoslovak Group та "Українська бронетехніка" розглядають можливість ліцензійного виробництва бойових машин піхоти ASCOD», – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що фахівці "Української бронетехніки" спільно з військовослужбовцями ЗСУ, ДНДІ випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки і спеціалістами холдингу Czechoslovak Group відвідали виробничі потужності General Dynamics European Land Systems у м.Трубія (Іспанія), де ознайомилися з виробництвом колісної та гусеничної техніки. А військові провели випробування платформи.

планують розпочати виробництво бойових машин

Фото: Українська бронетехніка

За словами гендиректора "Української бронетехніки" Владислава Бельбаса, наразі обговорюється можливість в найкоротший термін постачати ASCOD в Україну, якнайшвидше організувати виробництво та обслуговування платформи в Україні та інтегрувати передові системи озброєння, електроніки та зв'язку для досягнення оперативної сумісності ЗСУ та НАТО

планують розпочати виробництво бойових машин

Фото: Українська бронетехніка

Як зазначають в компанії, універсальна платформа ASCOD може бути оснащена різноманітними системами озброєння: бойовими модулями з автоматичними гарматами 30/40 мм типу МК 44 Bushmaster, баштами з гарматами калібрів 105 мм або 120 мм та протитанковими керованими ракетними комплексами.

Наразі БМП ASCOD перебуває на озброєнні провідних армій світу та країн НАТО – Іспанії, Великобританії, Австрії та інших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: