fbpx
Сьогодні
14:18 26 Вер 2023

Секретар РНБО: Україна перемістила виробництво ракет до іншої країни

English version here

Частину виробництва, що виготовляло ракети для Сил оборони, перенесли з України, оскільки російські загарбники під час однієї з атак влучили у підприємство.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв'ю іспанській газеті ABC.

"Що я можу сказати, так це те, що, на жаль, Росія вдарила по тому місцю, де збиралися ці ракети. Зараз ми перенесли певну частину виробництва за межі нашої країни", зазначив очільник РНБО.

При цьому говорити про українську ракетну програму Данілов відмовився, зазначивши, що "це закрита програма, і ніхто вам не скаже, в якому вона стані".

Нагадаємо, 17 серпня в РНБО повідомили, що на півдні Одеської області відбулися успішні випробування крилатої ракети українського виробництва.

Пізніше Данілов повідомив, що російську зенітно-ракетну систему С-400 "Тріумф" в окупованому Криму 23 серпня знищили новою ракетою українського виробництва.

Своєю чергою у вересні видання Newsweek написало, що Україна адаптує протикорабельні ракети "Нептун" вітчизняного виробництва для нанесення ударів на великі відстані.

Таких висновків дійшли західні експерти після того, як Київ застосував свою "абсолютно сучасну" зброю в Криму.

Також, за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, скоріше за все, Україна буде звільняти Крим військовим шляхом. Адже лише у випадку деокупації півострова наша держава матиме певні гарантії безпеки.

А начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Сили оборони України здатні за необхідності уразити противника на будь-якій частині тимчасово захопленого росією Криму. При цьому росіянам та українцям-колаборантам краще покинути півострів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: