fbpx
Сьогодні
08:47 23 Вер 2023

Наслідки удару по штабу ЧФ рф у Севастополі: 9 осіб загинули, серед важко поранених - генерали

English version here

Фото: Кримський вітер

Щонайменше 9 осіб загинули внаслідок атаки ЗСУ на штаб російського Чорноморського флоту в тимчасово окупованому Севастополі, ще 16 отримали поранення різного ступеня тяжкості: серед них знаходяться і генерали рф.

Про це в ексклюзивному коментарі українській службі Голосу Америки повідомив начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов.

"Серед поранених — командувач угруповання генерал-полковник (Олександр) Романчук, в дуже важкому стані. Начальник штабу генерал-лейтенант (Олег) Цеков, перебуває без свідомості.

Кількість постраждалих звичайних військовослужбовців, які не є працівниками штабу, ще встановлюється. Це військові, які несуть службу, охорона, і так далі — вони не входять у той перелік, який я вам озвучив", — повідомив Голосу Америки Кирило Буданов.

Проте Буданов не підтвердив повідомлень про імовірну загибель командувача Чорноморського флоту рф адмірала Віктора Соколова. Про його стан інформації в ГУР на цей час немає.

Відмітимо:

  • Олександр Романчук є командувачем угруповання російських сил на Запорізькому напрямку, він отримав звання генерал-полковника у 2023 році.
  • генерал-лейтенант Олег Цеков — командир 200 ОМСБР Берегових військ Північного флоту ВМФ рф.

У керівника ГУР запитали, яку роль в плануванні удару відіграли партизани та місцеві мешканці. На це Буданов відповів, що розвідка збирає дані з усіх джерел.

"Зрозуміло, що агентурні джерела — одні з основних", — додав очільник української розвідки.

Водночас Буданов не став відповідати, чи для атаки на штаб Чорноморського флоту рф використали ракети західного виробництва.

"Тут я маю утриматись від відповіді, думаю ви маєте мене зрозуміти", – сказав він.

Своєю чергою, бійці ССО, заявили, що до влучного удару ракет по штабу Чорноморського флоту росії призвела вдала операція Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Як повідомили спецпризначенці, зухвала та кропітка робота Сил спеціальних операцій дозволила "вчасно та точно" вразити ціль під час проведення наради керівного складу флоту рф в окупованому Севастополі.

Як зазначають, бійці ССО передали дані Повітряним силам для нанесення ураження.

"Деталі проведення – стануть відомі, коли це буде можливо, а результат – десятки загиблих та поранених окупантів, серед яких вищий керівний склад флоту.

Йдемо далі!", наголосили у пересслужбі ССО.

Що відомо про атаку штабу Чорноморського флоту рф у Севастополі

Нагадаємо, що сьогодні, 22 вересня, у тимчасово захопленому Севастополі Кримського півострова двічі за добу пролунали потужні вибухи. Над містом чули проліт ракет.

Міноборони росії визнало, що унаслідок атаки Сил оборони України була пошкоджена будівля штабу Чорноморського флоту рф в окупованому Севастополі. Там заявили про одного загиблого військового.

Також ЗСУ офіційно підтвердили інформацію про ураження штабу Чорноморського флоту рф у Севастополі.

Пізніше у мережі показали момент "прильоту" по штабу рф у Севастополі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: